DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Felfelé mozdulhat Alonso és a McLaren

Az utóbbi években már nem tagja az élmezőnynek a McLaren, de az utóbbi hetekben különösen gyengén produkál. Ausztriában végre megfordulhat Alonsóék szerencséje.

Az elmúlt három versenyhétvégén jócskán alulteljesített a McLaren-Renault, Le Castellet-ben pedig különösen gyenge időmérőt és versenyt produkált a patinás istálló. A kétszeres világbajnok spanyolnak zsinórban harmadszor akadt technikai hibája, így befejezni sem tudta a versenyt, de az egész gárda tempóban is gyengélkedik.

„A csalódást keltő eredmény után a legjobb, amit tehetünk, hogy minél gyorsabban továbblépünk, úgyhogy még jól is jön, hogy azonnal, a következő hétvégén újra versenyezhetünk. Utána pedig megint jön a következő. Szeretem ezt a pályát, jó elegye a régi és az újított variánsnak” – tekintett előre Fernando Alonso az Osztrák Nagydíj előtt.

Kimászik-e végre a gödörből a McLaren?


„Nagyszerű a kör, folyamatosan agresszíven kell haladni, hogy jó köridőt érjünk el, bár valójában a szó szoros értelmében csak öt kanyarból áll. Ott viszont nagyon könnyű elmérni a féktávot. Ausztriában nagyon fontos, hogy végre mélyebben megismerjük a versenyautónkat. Folyamatosan fejlődni fogunk, oda fogunk érni” – tette hozzá bizakodva a spanyol ász.

A McLaren válságtanácskozása után mire számít az istálló vezetése? „Egymás után három versenyhétvége jön, amiből még csak az elsőn vagyunk túl. Ezen a pályán fontos a pilóta tudása, a legkisebb ezredeket is ki kell tudni sajtolni az autóból, mivel nagyon rövid egy kör. Ez nem mindig könnyű, több kanyarnál is elszámolhatja magát az ember. Az elmúlt, nagyon nehéz hetek után végre egy sima hétvégét szeretnénk, megbízhatósági gondok nélkül. Fernandónak különösen fontos lenne, hogy befejezze a versenyt, az elmúlt időszakban elszenvedett kiesései frusztrálóak lehettek” – fogalmazott Eric Boullier versenyigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: