DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas a futamon is kettős győzelmet vár

Annak ellenére, hogy nem teljesített tökéletes szombatot a Mercedes finnje, még így is az első sorba kvalifikálta magát. Bottas bízik benne, hogy vasárnap is jó hétvégét zár majd csapatával.

Bottasnak adódtak problémái a pénteki második szabadedzésen: jó ideig a bokszban rostokolt vízszivárgás miatt, a harmadik gyakorláson pedig az eső szakadt le, így nemcsak ő, hanem a többiek is elestek a száraz pályás körözés lehetőségétől.

Új helyszínről van szó, így minden egyes kör számított volna Bottasnak az időmérő előtt, így a finn nem teljes felkészültséggel vágott neki a kvalifikációnak: „Úgy éreztem, hogy egész nap kapaszkodnom kellett. Nagyon sok időt veszítettem a második edzésen a problémánk miatt, a harmadik gyakorlás pedig mindenkinek eléggé korlátozott volt. Ennek következtében még mindig a határokat kerestem minden egyes kifutásnál az időmérőn.”

„Rendben volt a köröm, de nem mondanám tökéletesnek: egész hétvégén nem sikerült összerakni egy kifogástalan kört. Az első sorhoz viszont elégnek bizonyult, az első két rajthely pedig remek eredmény számunkra.”

 bottas-kettos-sikeres-joslata



Bottas szerint minden újítás kifogástalanul működik a Mercedesen: „Erősek voltunk, a csapat igazán jó munkát végzett, és a fejlesztések is csodálatosak az autón. Minden egyes újítás – beleértve a motort – hozzásegített minket az autó javításához és az első soros induláshoz. A motort jónak és erősnek mondanám. Remélhetőleg vasárnap azt is be tudjuk bizonyítani, hogy valóban remek munkát végzett rajta a csapat.”

A Mercedes versenyzője kettős sikert jósol a versenyre is: „Különböző stratégiákat láthatunk a futamon: a Ferrari a lágyabb gumin fog elrajtolni, így érdekes lesz látni, milyen hatása lesz ennek a dolognak. Jó autónk van, és minden eszközünk megvan egy kettős győzelemhez. A legjobbamat fogom nyújtani az első helyért folytatott harcban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: