DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton az F1-be várja Marquezt

A MotoGP négyszeres világbajnok ásza, Marc Marquez nemrég F1-es autót tesztelhetett. Lewis Hamilton szívesen venné, ha a kitűnő spanyol motoros csatlakozna a száguldó cirkuszhoz.

Mindkét pilótának óriási rajongótábora és komoly ellenzéke is van, de nem lehet nem elismerni, hogy Lewis Hamilton és Marc Marquez is csodálatos teljesítményével már beírta magát az autó- és motorsport történelmébe. Nagyon pikáns lenne, ha valamikor is összejönne a Formula-1-ben egy Marquez-Hamilton csata.

A mugellói versenyt követően kapta meg a lehetőséget a Repsol Honda jelenlegi két motorosa, Dani Pedrosa és Marc Marquez, hogy egy Toro Rosso festéssel ellátott, 2012-es Red Bullt tesztelhessen, méghozzá egy V8-as Honda-motorral. Ez csak egy kísérleti alkotás volt, bár a hét elején kiszivárgott hírek szerint 2019-től a bikák valóban Honda motorra váltanak.

Marquezt a négy keréken száguldás élménye, Helmut Markót, a Red Bull főtanácsadóját pedig a kiváló motoros gyors alkalmazkodása és sebessége nyűgözte le. Egyelőre nincs szó arról, hogy a spanyol átnyergelne a Formula-1-be, de annyit azért elhintett, hogy néhány év múlva szívesen kipróbálná magát négy keréken is.

Nagy élmény lehetne a rajongóknak, ha a két remek versenyző összecsaphatna


Lewis Hamilton úgy véli, érdemes lenne a négyszeres MotoGP-világbajnoknak egy versenyzői ülést biztosítani. „Hogy őszinte legyek, nem tudtam róla, hogy Marc Marquez F1-es autót vezetett, meg hogy egyáltalán érdeklődik a sportág iránt” – nyilatkozta a Mercedes vezérpilótája a GP fans hasábjain.

„Abban biztos vagyok, hogy nekik sokkal könnyebb az autósport világába átnyergelni. Rengeteget gyakorolhatnak, próbálgathatják magukat. Fordított helyzetben, ha én szeretném megülni az ő versenymotorjukat, több, mint valószínű, hogy nagyon hamar eltörném valamimet. Elég egyetlen baleset és hosszú időre harcképtelenné válhatnék” – tette hozzá Lewis Hamilton.

„De nagyon izgalmas ötlet és biztos, hogy mindannyian szívesen fogadnánk magunk között egy ilyen legendát, mint ő” – fogalmazott burkoltan a britek négyszeres bajnoka. Ha belegondolunk, valóban érdekes lenne egy kerék a kerék elleni küzdelem Hamilton és Marquez között, egyikük sem megy a szomszédba egy kis keménységért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: