DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

A McLaren még mindig nem érti az autóját

Gyakorlatilag a szezon harmadán túl vagyunk, de a wokingi alakulat továbbra sem az elvárásoknak megfelelően szerepel. A csapat vezetői szerint még mindig csak ismerkednek az autóval.

Nem mondhatni, hogy jó teljesítményt nyújt a McLaren, mégis ott vannak a konstruktőri tabellán az ötödik pozíciójában. Ez elsősorban a szerencsének és Fernando Alonso kiemelkedő szereplésének köszönhető, de Stoffel Vandoorne is bezsebelt pár pontot, és úgy érzi, sokat fejlődött 2017-hez képest.

Eric Boullier szavaiból azt érezni, hogy nem feltétlen tudja csapata, mi a gond a McLarennel: „Még mindig van idő az autó fejlesztésére, és itt figyelnünk kell az alacsony sebességű tapadásra, ami nagyban hat a végső teljesítményre. Azt is meg kell értenünk, mi nem jó, és nem szabad megismételnünk az ilyen típusú hibákat a jövőben. Ez az a két ok, ami erőt adhat a folytatáshoz.”

 boullier-az-auto-megerteserol-2018



„Azt is biztosítanunk kell, hogy nem veszélyeztetjük a következő évi autó fejlesztését és megértését. Ezen az egyensúlyon is dolgozunk jelenleg. Eddig meghiúsult a hibák kijavítása és az autó megértése, így jövőre ezt sokkal korábban kell elkezdenünk” – folytatta a célokkal a francia csapatfőnök.

Tim Goss, a wokingiak technikai igazgatója is hasonlót sugall, mint kollégája: „100 százalékig megbízunk az embereinkben a McLarennél. Van néhány gond az autóval, és határozottan úgy érzem, hogy idén nem ezt vártuk az MCL33-tól. Minden a megértéstől függ, és attól, hogy jók legyenek az elképzeléseink és a vezetésünk a jövőben. A szakembereinkben hiszek, rendkívül tehetséges gárda dolgozik a McLarennél.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: