DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc már most a Ferrari célkeresztjében?

A Sauber fiatal újonca egyre jobb benyomást tesz mindenkire az idei teljesítményével, és a tavalyi Formula-2-es bajnoki címe után a királykategóriában bizonyítja, ott a helye a legjobbak között.

Noha abszolút tehetséges pilótának tartotta mindenki a Ferrari Akadémia által patronált Charles Leclercet, arra azért nem sokan számítottak, hogy a Formula-2 tavalyi bajnoka ilyen eredményesen szerepel majd a sokak által gyengének titulált Sauber volánja mögött. Leclerc azonban rácáfolt minden előzetes várakozásra, és újoncként már 10 pontot szerzett, amivel már több pontot szerzett, mint a jóval tapasztaltabb csapattársa, Marcus Ericsson eddigi Formula-1-es pályafutása során összesen. Legutóbb például Montrealban lett tizedik, ráadásul már négyszer is bejutott egymást követő versenyeken az időmérőn a Q2-be.

leclerc-sauber-dppi



„A Formula-1 nagyon összetett dolog, így én is hétről hétre értem meg egyre jobban. Nem egyszerű, hiszen a Formula-2-höz képest nagyon nagy lépés, de bízom abban, hogy a bizalom is nő irányomban” – nyilatkozta a fiatal pilóta a Sky Sportsnak.

Leclerc előbb hatodik lett Azerbajdzsánban, majd Barcelonában és Montrealban is a pontszerző tizedik helyen végzett, utóbbi két futamon úgy, hogy előbb Fernando Alonsót, utóbbin Pierre Gaslyt tartotta maga mögött remekül védekezve. 

„Nagyon boldog vagyok, hogy tanultunk a monacói fékhibánkból, és ezen az erős versenyen újabb pontot tudtunk szerezni” – fogalmazott Leclerc.

Mindenesetre nem maradt észrevétlen a jó szereplése, és az F1 2016-os világbajnoka, Nico Rosberg szerint egyre inkább ott van a Ferrari célkeresztjében, míg a korábbi F1-es pilóta, Martin Brundle egyenesen kijelentette, hogy a maranellóiak akkor járnak jól, ha 2019-re lecserélik a fiatal franciára a finn Kimi Raikkönent.

Leclerc-dppi_1

„Leclerc az igazi megoldás, hiszen a Saubert úgy vezeti, mint annak idején Alonso és Webber a Minardit, Ayrton Senna a Tolemant, vagy éppen Michael Schumacher a Jordant. Nagyon lenyűgözött a teljesítménye, amikor Barcelonában képes volt Alonsóval felvenni a versenyt. Egyértelműen megvan a feje is az F1-hez, szerintem teljesen kész a nagyobb feladatokra” – közölte Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: