DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Továbbra is jó formában Leclerc

Négy versenyből harmadszor végzett pontszerző helyen Charles Leclerc, Kanadában is sikerült az első tízben végeznie. A Sauber tovább folytatja a lépésről lépésre történő fejlődést.

Gyengén és bizonytalanul kezdte újonc szezonját Charles Leclerc, ám az utóbbi másfél hónapban elkapta a fonalat és egyértelműen az Alfa Romeo-Sauber istálló vezérpilótájává vált. Remekül kihozza a maximumot a nem túl acélos, de fejlődési pályán levő versenyautóból, Montrealban is így történt.

„Kiváló versenyen vagyunk túl, nagyon boldog vagyok az eredmény miatt. Már négy verseny óta kiemelkedő munkát végzünk, egyenletesen fejlődünk. Büszke vagyok a csapatra és az elvégzett munkájukra, mindenki keményen dolgozik” – nyilatkozta Charles Leclerc Montrealban.

Leclerc-nek láthatóan helye van a Formula-1-ben


„Izgalmas volt felfedezni a montreali pályát, nagyon élvezetes itt vezetni. Amit itt tanultunk, a következő helyszíneken felhasználhatjuk és remélhetőleg tovább folytatjuk útunkat ebben a pozitív irányban” – tekintett előre a monacói, aki harmadszor végzett pontszerző helyen.

A csapatvezetés szintén elégedett. „Összességében kiváló hétvégét zártunk. Megint volt egy autónk (Leclerc) a Q2-ben, zsinórban negyedszer. A versenyre sem lehet panaszunk, Charles riválisai előtt tudott maradni, remekül harcolt és ismét pontot szerzett a csapatnak” – dicsérte pilótáját Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke

„Marcus is jó munkát végzett, de sajnos lassabb autók mögé szorult be a kerékcseréjét követően. A csapat is kiemelkedően teljesített a gyors kerékcseréknél. Lassacskán minden kezd összeállni és pozitív irányban haladunk, folyamatosan lépkedünk előre. Ezt a vonalat tartjuk a következő versenyeken is” – tette hozzá a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: