DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mercedes: Fel kell ébrednünk!

Egy második és egy ötödik hellyel távozik Kanadából a címvédő gárda, Hamilton ráadásul a vb-vezetést is elbukta – a csapatvezető szerint hibák sorának következménye a montreali szereplés.

Valtteri Bottas a második helyről indulva ebben a pozícióban is fejezte be a Formula-1-es Kanadai Nagydíjat, míg Lewis Hamiltont a bokszkiállások során átlépte Daniel Ricciardo, így a brit ötödikként ért célba, ráadásul immár a pontversenyt sem ő vezeti, hanem a futamgyőztes Sebastian Vettel. Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szemlátomást rosszul viselte a montreali eredményt – amikor arról kérdezték, hogy a kármentés volt-e a céljuk a vasárnapi futamon, így felelt:

bottas-mercedes-montreal-1



„Egyáltalán nem, ez sz*r eredmény számunkra” – mondta Wolff az ORF kamerái előtt. „Általában erősen szoktunk szerepelni ezen a pályán, de egész hétvégén hibázgattunk, már a legelejétől kezdve. Az egyetlen érzés, ami bennem munkálkodik, hogy fel kell ébrednünk. Minden tekintetben visszaestünk. Ezen a pályán maximalizálnunk kellett volna a pontjainkat, nem a kármentésről kellett volna szólnia a hétvégének.”

De lesz-e következménye a Wolff által említett hibáknak? „Muszáj… Belsőleg fogjuk megvizsgálni a történteket” – felelte a csapatvezető. A Mercedes dolgát nehezítette, hogy mégsem tudták bevetni a hétvégén a továbbfejlesztett motorjukat, Niki Lauda a Sky Sports kamerái előtt nyilatkozva azonban úgy fogalmazott, hogy ez csak a dolgok egyik fele, a Ferrarit is dicséret illeti:

„Először is, nem tudtuk használni az új erőforrást, ami benne van a pakliban. De el kell mondanunk, hogy a Ferrari csomagja hihetetlen. Az autójuk és a motorjuk is fantasztikus, és még üzemanyagfogyasztás terén is, hiszen pokolian tudtak nyomni a teljes versenytáv során. Szóval keményen dolgoznunk. A Red Bull meglepetést okozott, de végül azért mögöttünk zártak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: