DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 21. kedd
F1

Alonso: Ezt nehéz megmagyarázni

A pénteki versenyképesség után nagyot zuhant a McLaren teljesítménye, az időmérő első szakaszából is alig jutott tovább az istálló. Fernando Alonso egyelőre nem kapott erre magyarázatot.

Az első két szabadedzésen még könnyedén megvolt az első tízbe kerülés a kétszeres spanyol világbajnoknak, ám szombatra valamiért óriásit esett a wokingiak teljesítménye. A Q1-ből a 14. és 15. helyen jutott tovább Alonso és Vandoorne (ezt is Grosjean peches motorhibájának köszönhették), majd nem is sikerült a második szakaszban sem javulniuk. Még a Toro Rosso és a Sauber (!) is legyőzte őket.

A McLaren is megkapta a fejlesztett Renault-motort, így a lóerőkre nem igazán lehet fogni az utóbbi idők egyik leggyengébb időmérős teljesítményét, hiszen a gyári Renault-któl és a Red Bulloktók is alaposan lemaradtak. A versenyen sem számít sokkal jobbra a 300. nagydíjhétvégéjén részt vevő spanyol pilóta, de egy jó stratégiával pontszerzésben reménykedik.

Annyira lemaradtak a McLarenek, hogy még Leclerc és Hartley is előlük rajtol


Vajon hogyan maradhattak le még a gyári istállótól is közel fél másodperccel? „Tudtuk, hogy ez számunkra nehéz pálya lehet. Pénteken egészen versenyképesnek éreztem magunkat, könnyen vezethető volt az autó és gyors köröket futottunk. Sajnos szombatra ez elveszett, már a harmadik edzésen is éreztük, hogy baj lesz, a kvalifikáción pedig be is bizonyosodott” – nyilatkozta Fernando Alonso.

„Most már semmin nem változtathatunk, megnézzük, meddig jutunk vasárnap. Remélem, hogy egy jó rajttal és remek stratégiával még lehetséges a pontszerzés. Egyértelműen ez a cél a versenyen.”

„Hogy miért esett ekkorát az MCL33 tempója? Nehéz erre magyarázatot találni. Minden csapatnak ingadozó a teljesítménye, nemcsak a miénk. Sokszor egészen mélyre ásunk, hogy magyarázatot találjunk, de még így sem könnyű. Ismerjük a gyengeségeinket, tudjuk, hogy fejlődnünk kell. A szombat nagy csalódás volt, de a pontokat a futamon osztják, úgyhogy hajrá, támadjunk!” – fejezte be mondandóját harciasan Alonso.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: