DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel kételkedik a Red Bull tempójában

Mindkét szabadedzésen az élen végzett Daniel Ricciardo és Max Verstappen, a Ferrarik pedig jócskán lemaradtak tőlük. Vettel megvárná a szombatot, mielőtt kijelentené, hogy a Red Bull az esélyes.

Az első szabadedzésen majdnem egy, a másodikon pedig fél másodperc volt Sebastian Vettel hátránya a leggyorsabb Daniel Ricciardóhoz képest. Sokan Red Bull fölényt jósoltak erre a hétvégére, és eddig helytállónak tűnik a dolog.

Sebastian Vettel mégsem biztos benne egyelőre, hogy az energiaitalos alakulat autóinak szombatra is ekkora lesz a fölényük: „Péntekenként a Red Bull mindig erősebbnek tűnik, lássuk megmarad-e ez szombatra is. Úgy gondolom, hogy nagyon közel leszünk, de még nem mondanék fő esélyest. Nekünk most magunkra és a feladatainkra kell figyelnünk.”

 vettel-a-szabadedzesrol-2018_1



A Ferrari pilótája többé-kevésbé megtalálta az SF71H megfelelő beállításait: „Kényelmesen éreztem magam az autóban, egy kicsit csúszkált, de amíg tudja az ember, hol vannak a határok, addig ez is rendben van. Most boldogulnunk kell ezzel a helyzettel, és a lehető legkisebbre csökkenteni, és akkor nagyobb tempó is fog jönni, és jobb pozícióba kerülhetünk.”

„Kétszer meg kell gondolni, mielőtt mindent megpróbál az ember, de az ilyen pályák erről szólnak. Elégedett voltam ma, jó volt, annak ellenére, hogy sokat csúszkáltam, de tudtam, hogy nem fogom megérinteni a falakat” - zárta a német. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: