Steward
Strommer Benjamin
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. február 21. csütörtök
F1

Valóban veszélyben Hartley ülése?

Brendon Hartley igen gyengén kezdte az idei szezont, különösen csapattársához képest jóval lassabb. Hetek óta a menesztéséről cikkeznek, most ő maga is reagált a kritikákra.

Hosszú évtizedek óta nem köszönthettünk új-zélandi versenyzőt a Formula-1-ben, ám tavaly (némileg váratlanul) megérkezett a WEC világából a Toro Rossót 2008-ban tesztelő, ám utána a száguldó cirkusz látóköréből eltűnő Brendon Hartley. A tavalyi néhány futamos beugrása után az idei évre állandó szerződést kapott.

A faenzai istállónál azonban igen látványos a kontraszt egyelőre a két pilóta között, mert Pierre Gasly a versenyeken és az időmérőkön is többnyire jelentősen gyorsabb a 28 éves új-zélandinál. Barcelonában is leszerepelt, így egyre inkább erősödött az a pletyka, hogy a monacói lehet Hartley utolsó versenye, utána menesztik.

Hartley eddig gyengén teljesít, de vajon az ülésébe kerül-e?

Vajon mennyi igaz az egészből? „Meglepetten hallottam ezt a mendemondát. Egész évre szerződéssel rendelkezem, így valóban meglepődtem. A Formula-1-ben mindig rengeteg pletyka kering, így pilótaként az ember jobban teszi, ha nem olvas túl sokat. Tudom magamról, hogy csapatjátékos vagyok” – reagált a felvetésre Brendon Hartley, a crash.net szakoldalon.

„A színfalak mögött nagyon kemény munkát végzek. Pontosan tudom, mire vagyok képes. Úgy vélem, néha az embereknek rövid a memóriájuk a Formula-1 világában. A dolgok gyorsan változnak, akár egyik hétvégéről a másikra teljesen megváltozhat egy történet.”

„Kritika mindig akad dögivel. Versenyzőként mi vagyunk saját magunk legnagyobb kritikusai” – tette hozzá az új-zélandi. A Red Bull motorsport főnöke, Helmut Marko szintén cáfolta, hogy igazak lennének a Hartley menesztéséről szóló feltevések. Úgy véli, nincs e pillanatban a Red Bullnak ilyen szándéka, hogy pilótáját lecseréli Pascal Wehrleinra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?