DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Valóban veszélyben Hartley ülése?

Brendon Hartley igen gyengén kezdte az idei szezont, különösen csapattársához képest jóval lassabb. Hetek óta a menesztéséről cikkeznek, most ő maga is reagált a kritikákra.

Hosszú évtizedek óta nem köszönthettünk új-zélandi versenyzőt a Formula-1-ben, ám tavaly (némileg váratlanul) megérkezett a WEC világából a Toro Rossót 2008-ban tesztelő, ám utána a száguldó cirkusz látóköréből eltűnő Brendon Hartley. A tavalyi néhány futamos beugrása után az idei évre állandó szerződést kapott.

A faenzai istállónál azonban igen látványos a kontraszt egyelőre a két pilóta között, mert Pierre Gasly a versenyeken és az időmérőkön is többnyire jelentősen gyorsabb a 28 éves új-zélandinál. Barcelonában is leszerepelt, így egyre inkább erősödött az a pletyka, hogy a monacói lehet Hartley utolsó versenye, utána menesztik.

Hartley eddig gyengén teljesít, de vajon az ülésébe kerül-e?


Vajon mennyi igaz az egészből? „Meglepetten hallottam ezt a mendemondát. Egész évre szerződéssel rendelkezem, így valóban meglepődtem. A Formula-1-ben mindig rengeteg pletyka kering, így pilótaként az ember jobban teszi, ha nem olvas túl sokat. Tudom magamról, hogy csapatjátékos vagyok” – reagált a felvetésre Brendon Hartley, a crash.net szakoldalon.

„A színfalak mögött nagyon kemény munkát végzek. Pontosan tudom, mire vagyok képes. Úgy vélem, néha az embereknek rövid a memóriájuk a Formula-1 világában. A dolgok gyorsan változnak, akár egyik hétvégéről a másikra teljesen megváltozhat egy történet.”

„Kritika mindig akad dögivel. Versenyzőként mi vagyunk saját magunk legnagyobb kritikusai” – tette hozzá az új-zélandi. A Red Bull motorsport főnöke, Helmut Marko szintén cáfolta, hogy igazak lennének a Hartley menesztéséről szóló feltevések. Úgy véli, nincs e pillanatban a Red Bullnak ilyen szándéka, hogy pilótáját lecseréli Pascal Wehrleinra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: