DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Nincs nagy bajban a Williams

Az eredmények nem tükrözik a fenti gondolatot, de Claire Williams hisz benne, hogy meg fogja találni a grove-i alakulat a helyes utat, amivel előrébb léphet az erősorrendben.

Egyetlen nyolcadik pozíciót tud felmutatni Lance Stroll Azerbajdzsánból, és ezzel a négy ponttal áll a konstruktőri tabella utolsó helyén a Williams. A 2018-as autó tehát messze nem úgy sikerült, ahogy azt megálmodták a csapatnál, ráadásul már eltelt öt hétvége, amiken továbbra sem volt reális esély a pontszerzésre grove-iak számára.

Claire Williams is kénytelen magyarázkodni alakulata teljesítménye miatt, de hisz benne, hogy tudnak fordítani a dolgon: „Amikor az ember nyer, az fantasztikus, amikor nem, akkor újra kell szervezni és csoportosítani a csapatot, és ez mindig attól függ, hogyan állnak a dolgozók ezekhez a kihívásokhoz. Jelenleg mindenki azon dolgozik a Willamsnél, hogy javítsunk a helyzeten.”

 stroll-a-williamsrol-2018



„A szurkolók bekapcsolják a tévét, látják a teljesítményünket és azt kérdezik: Mi a fene történik a Williamsnél? Bárki, aki azt gondolja, hogy a Williams a hanyatlás útjára lépett, vagy bármi hasonlót hisz, téved” – folytatta magabiztosan a britek csapatvezetőnője.

2017-ben még az ötödik helyen végeztek, de idén nehéz lesz ezt elérni, ha nem alakulnak át jelentősen az erőviszonyok. A Renault és a McLaren előnye már tetemesnek mondható a Williamshez képest a konstruktőri pontversenyben: „A 10. pozíció messze nem az, ahol lenni akarunk, de néha szükséges egy adag a merő valóságból, hogy átállhasson az ember egy másfajta irányra az előrelépés érdekében. Mi ezt meg is fogjuk tenni. Mindenkitől kérünk egy kis türelmet, hogy megléphessük a dolgot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: