DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hakkinen: A Ferrari és a Red Bull is visszavág

A Spanyol Nagydíjon ijesztő fölényben volt a Mercedes, ám a kétszeres világbajnok finn biztos benne, hogy ez nem folytatódik így, a két fő rivális istálló már Monacóban visszatérhet az élre.

A 49 éves, kétszeres bajnok úgy véli, Barcelona teljesen Lewis Hamilton és a Mercedes szája íze szerint alakult, a pilóta és a csapat is tökéletes teljesítményt nyújtott, miközben a nagy rivális Ferrari gondokkal küzdött. Sebastian Vettelnek az abroncsokkal, Kimi Raikkönennek pedig a motorral gyűlt meg a baja, így még rosszabbul festett az eredmény.

„Lewis számára tökéletes eredmény született egy, az ő szempontjából tökéletes hétvégén. Már akkor eldőlt, amikor a pole-pozíciót megszerezte, így viszont a futam a nézők számára nyilvánvalóan nem volt túlságosan élvezetes” – nyilatkozta Mika Hakkinen a Speedweek szakoldalon.

Hakkinen szerint a bikák és a Scuderia is hamarosan újra az első helyekért harcolhat


„Amikor megláttam, hogy Lewis elsőként veszi be az első kanyart, máris tudtam, hogy végig irányítása alatt tartja majd az eseményeket, még ha csapattársa, Valtteri Bottas a rajtnál vissza is esett a harmadik pozícióba. Így is történt, senkit nem engedett a közelébe a célvonalig.”

„Bottas idei teljesítménye sokkal kiegyensúlyozottabb, az időmérőn is közel volt Lewishoz, remek munkát végez ebben az évben. Megmutatta, hogy mentálisan mennyire erős is tud lenni. A Ferrari számára viszont újabb elszúrt hétvégét hozott Barcelona. Vettel gumiproblémákkal szembesült, emiatt két helyet veszített, Kimi Raikkönennél pedig a motor adta be a kulcsot. Nyomás alatt van a Ferrari, a folyamatos fejlesztések zajlanak és olyan érzésünk lehetett, hogy a riválisok fejlesztett autói jobban sikerültek, mint a Scuderia frissítései” – mutatott rá Hakkinen.

Megint elhúz a Mercedes? „A Formula-1 idén nagyon komplex, jósolni is nehéz, hogy melyik pályán, ki lesz elől. Spanyolországban a Mercedes nagyon erősnek tűnt, a Ferrari pedig kevésbé. De biztos vagyok benne, hogy más pályákon teljesen átalakulnak a viszonyok. A Ferrari és a Red Bull is visszatér az élre, megint három istálló harcol majd az első helyekért” – tekintett előre a népszerű finn. A szoros küzdelmeket szerető közönség érdekében azt kívánhatjuk, legyen így!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: