DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Grosjean lapozna egyet

Az elmúlt hetekben elkövetett hibái miatt Romain Grosjean az ügyeletes rosszfiú a Formula-1-ben. Maga mögött hagyná idei balszerencse-sorozatát, teljes erővel Monacóra összpontosít.

Sosem kérdőjelezték meg a tapasztalt francia tehetségét a szakértők, ám az utóbbi hetekben több olyan hibát is elkövetett, ami inkább pályafutása elejére volt jellemző. Az egyik legfurcsább Bakuban történt, amikor a hatodik helyen állva, a biztonsági autós időszakban, gumimelegítés közben elvesztette uralmát gépe felett és a falnak csapódott.

De mostanság nem ezért kapta igazán a kritikákat, hanem a barcelonai, első körös tömegbaleset okozása miatt. Emiatt büntetést is kapott a francia, a versenybíróságon kívül a legtöbb szakértő és (többek között) Nico Hülkenberg is őt tette felelőssé a hármas kiesés miatt. Bár csapatfőnöke részben felmentette, Günther Steiner szerint éppen csapattársa, Kevin Magnussen váratlan kormánymozdulata miatt ijedhetett meg és ránthatta félre az autót.

A rutinos Haas-pilóta a kitűnő autó ellenére még mindig nulla pontos, de végre maga mögött hagyná a szerencsétlen periódust. „Valóban nehéz balszerencse-sorozatom van eddig. Természetesen nem jó, ha a versenyem már az első körben véget ér, de néha megtörténik” – nyilatkozta Romain Grosjean.

Grosjean túllépne rossz sorozatán


„Nézzük a biztatóbb oldalt. Remek volt nézni, hogy Kevinnek ennyire jó versenye volt és a futam végéig kiváló tempóval rendelkezett. A legfontosabb, hogy Kevin egészen a leintésig gyors volt. Rögtön utána jött a barcelonai tesztelés, ahol kifejezetten jó érzés volt vezetni az autót” – mutatott rá a pozitívumokra a tapasztalt francia.

„Még 16 versenyünk maradt hátra, ez rengeteg. A versenyautónk a legtöbb pályán gyorsnak mutatkozik, alig várom a következő futamot. Monaco sosem könnyű, nem hibázhatsz, mert egyenesen a falban találod magad, így nagyon nehéz megtalálni, hol vannak a határok.”

Grosjean sajnos nem indulhat tiszta lappal a hercegség utcáin, mivel a nyolc nappal ezelőtti baleset okozásáért három helyes rajtbüntetésben is részesült. „A lehető legrosszabb helyszín egy rajtbüntetésre Monaco, de most ez van. A lehető legjobb helyre kell kvalifikálnom és onnan megpróbálni felzárkózni. 1996-ban Olivier Panis a 14. rajtkockából tudott nyerni, semmi sem lehetetlen” – tette hozzá a Haas versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: