DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A Ferrari nem érti Raikkönen motorhibáját

Rövidebb lett Kimi Raikkönen második pénteki edzése, miután a motorjából csúnya füstfelhő tört elő. Az istálló egyelőre nem találja a hiba okát, de a finn nem úszta meg, kicserélték az erőforrást.

Elővigyázatosságból új motort tettek Kimi Raikkönen autójába, miután a második barcelonai szabadedzésen füstfelhő tört elő az SF71-H-ból a hátsó egyenesben. A bokszig ugyan visszakecmergett a finn, de utána már nem gurult ismét pályára. A probléma az időmérős szimuláció alatt történt.

„Egyik pillanatról a másikra hirtelen gondjaim adódtak és arra utasítottak rádión, hogy állítsam le az autót. Még nem tudjuk, pontosan mi történt, de ki fogjuk vizsgálni. Rengeteg munka vár még ránk a következő edzésig” – nyilatkozta Kimi Raikkönen az esetről.

A Ferrari előzetes vizsgálata nem mutatott ki hibát


Az előzetes vizsgálatok egyelőre semmilyen konkrét hibát nem tártak fel a füstöt eregető egységgel kapcsolatban, de a csapat a biztonság kedvéért inkább kicserélte az erőforrást a 7-es rajtszámú Ferrariban, így szombaton egy egészen friss motor áll a jégember rendelkezésére.

Raikkönennek egyelőre nem kell tartania rajtbüntetéstől a csere miatt, mivel minden pilóta három motort használhat egy évben büntetés nélkül. Igaz, a huszonegy versenyes szezon rendkívül hosszú és a Ferrari egyelőre nem kívánt volna friss erőforrást beszerelni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: