DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettel nem aggódik az elvesztett vb-vezetés miatt

A Ferrari pilótája Kínához hasonlóan akár nyerhetett is volna az F1-es Azerbajdzsáni Nagydíjon, ám végül még a dobogóra sem állhatott fel, így már nem ő áll az élen az összetett pontversenyben.

Sebastian Vettel és a Ferrari két győzelemmel indította a 2018-as Formula-1-es szezont: Ausztráliában nem kis szerencsével, Bahreinben viszont erőből tudott diadalmaskodni a német. Sokáig Kínában is befutónak tűnt, ám a maranellóiak túl óvatos taktikája és Max Verstappen ámokfutása miatt csupán nyolcadik lett, míg Bakuban ezúttal hátrányosan jött ki egy SC-fázisból, amikor pedig megpróbálta visszaelőzni Valtteri Bottast a fináléban, csúnyán elfékezte magát, így még a dobogóról is lecsúszott.

vettel-lead-baku-ferrari-2018-1



Az elszórt pontoknak köszönhetően már nem Vettel, hanem az Azerbajdzsánban győzni tudó Lewis Hamilton vezeti az összetettet, de a négyszeres vb-győztes német szerint ez nem jelent semmit: „Az eredmény nem változtat semmin: jó autónk van. Egyáltalán nem aggódom. A legnagyobb különbséget az jelenti tavalyhoz képest, hogy elég gyorsak vagyunk a pole-pozíció megszerzéséhez. Korábban ez volt a fő problémánk” – magyarázta Vettel, akinek szavait a ThisisF1.com szakoldal idézi.

A ferraris hozzátette: ő is sajnálja Bottast, aki egy defekt miatt bukta el a győzelmet a bakui fináléban. Vettel ezen kívül még Hamilton azon vádjaira is reagált, miszerint a biztonsági autós fázisok utáni újraindításoknál veszélyesen vezetett – a német szerint a gumik alacsony hőmérséklete miatt volt szüksége a manőverezésre: „A biztonsági autónak fel kellene gyorsítania. Nagyon nehéz volt kellő hőmérsékleten tartani a gumikat. Talán ennyi év után jó lenne egy Ferrari safety carnak Mercedes helyett” – jegyezte meg ironikusan Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: