DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Hamilton ismét neheztel Vettelre

Noha a 2018-as bakui F1-es futam nem végződött kettejük ütközésével, a címvédő újfent talált kivetnivalót legnagyobb riválisa pályán mutatott viselkedésében - ezúttal a safety car mögötti autózását kritizálta.

Lewis Hamilton idén először állhatott a dobogó tetejére, győzelmének azonban nem örült felhőtlenül: a brit pilóta ugyanis úgy vélekedett, Sebastian Vettel túl sokszor kényszerítette őt hirtelen megállásra a biztonsági autó mögött, amit nem lett volna szabad. „A szabály azt mondja, hogy amikor a safety car bejön, nem szabad megállni, elindulni, megállni, elindulni. Nem lehet a fékre, majd a gáza lépni, nem lehet megtéveszteni a hátul haladót.” – vélekedett a Mercedes négyszeres világbajnoka.



„Akárhány újrarajtot csináltam, mindig ragaszkodtam ehhez. Ausztráliában Sebastian előbb kigyorsított, majd a fékre taposott, én pedig csaknem beleszaladtam hátulról. Most ezt nagyjából négyszer csinálta meg” – mondta Hamilton a futam után, aki szerint ugyan a versenybíróság vizsgálta az esetet, de nem hozott elmarasztaló döntést, mert többen is ugyanezt csinálták. „Ez precedenst teremt, hiszen mostantól az, aki vezeti a versenyt, szabadon fékezgethet a safety car mögött” – festett borús jövőképet a bakui futam győztese.

„Ezt a következő eligazításon ki kell hangsúlyoznom, mert nem érdekli őket, és ha ez a helyzet, csak még többet fogunk látni belőle. Erre is számítok tőle, amikor legközelebb vele versenyzem majd” – utalt a brit Vettelre. A német pilóta az első újrarajtnál sikerrel járt túl ellenfele eszén, a másodiknál azonban elszámította magát, és ahelyett, hogy megelőzte volna Valtteri Bottast az első helyért, visszacsúszott a negyedik helyre – mivel később Sergio Perez is megelőzte, a finn kiesése ellenére a német zsinórban második alkalommal csúszott le a dobogóról.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: