DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Minden, amit a 2018-as Nagy Futamról tudnod kell!

Program, útvonal, forgalomkorlátozások - a Hungaroring Sport Zrt. hatodik alkalommal rendezi meg a Nagy Futamot Budapest belvárosában, többek között Max Verstappen, a Red Bull Racing F1-es pilótája részvételével.

A Forma-1-es pilóták nagyon szeretnek hozzánk jönni, és nem csak Magyar Nagydíjra: az elmúlt években vendégeskedett már nálunk David Coulthard, Danyiil Kvjat, Kimi Raikkönen, Daniel Ricciardo és Valtteri Bottas is, most pedig Max Verstappenen a sor, hogy gumifüsttel és benzingőzzel töltse meg a Budapest utcáit.

A hatodik nagy futam csaknem hat órás műsorkínálattal várja az autósport szerelmeseit, ahol természetesen a Red Bull Racing pilótájának bemutatói jelentik majd a fő attrakciót – a holland az istálló 2012-es, RB8-as modelljével támadja majd meg az aszfaltot.



Persze nem a sötétkét-sárga-vörös gép lesz az egyetlen, amelyik pályára gurul majd kedden, hiszen Timo Glock a BMW, a DTM-címvédő René Rast pedig az Audi autóját hajtja meg, de a hazai off road-szakág legszebb gépeit is megcsodálhatják a nézők.

A Hungaroring Classic szervezésében oldtimer-bemutatóra is sor kerül, Baumgartner Zsolt, Roy Nissany, a M1RA és a Zengő Motorsport pilótái pedig Formula Renault 3.5-ös, NASCAR- és WTCR-autókat vezetnek majd végig az Erzsében tér-Deák Ferenc tér-Astoria-Ferenciek tere között kialakított útvonalon.

A Nagy Futam részletes programja:

  

Az autókat követően, délután a repülőké lesz a főszerep, többek között Besenyei Péter műrepülő-világbajnok és a Flying Bulls csapata a Duna felett tart majd bemutatót.

A Nagy Futam útvonala:

Az útlezárások miatt természetesen forgalomkorlátozás lesz életben a Nagy Futam napján, melyekről részletes tájékoztatást a bkk.hu oldalán, ide kattintva lehet olvasni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: