DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly nagyon tiszteli a japánokat és sokat segített neki a Super Formula

A Toro Rosso fiatal F1-es pilótája szerint rengeteget tanult a Super Formulában töltött időszaka alatt és több Honda-mérnökkel is kialakult már a bizalmi kapcsolata.

Nehéz év után jutott el a Formula-1-ig Pierre Gasly, a Red Bull fiatalját dr. Helmut Marko elsőre nem ítélte elég jónak és elég érettnek az F1-hez, így a GP2 megnyerése után a Super Formulába küldte, Japán legmagasabban jegyzett együléses versenysorozatába. Ma már tudjuk, hogy ezzel segített a pilótának: Gasly most kamatoztatni tudja azokat a tapasztalatait, amit a Japánban töltött ideje alatt szerzett, hiszen könnyebben kommunikál a Honda szakembereivel.

"Akkor fogalmam sem volt róla, hogy mennyire hasznos lesz számomra az, hogy Japánban élhetek és dolgozhatok" - mondta Gasly az Autosportnak. "Rengeteget tanultam arról, hogy hogyan kommunikáljak, hogyan viszonyuljak dolgokhoz akkor, ha bizalmat szeretnék felépíteni. Őszintének és egyenesnek kell lenni, de eléggé másképp, mint Európában."

gasly2018



"Az, hogy egy évet töltöttem el a Super Formulában, segített kiépíteni azt a bizalmat, ami most már megvan. Vannak itt olyan mérnökök, akikkel már a tavalyi év elején találkoztam és megvan a jó munkakapcsolat. Ez remélhetőleg mindannyiunk számára megkönnyíti majd a dolgokat" - tette hozzá a francia versenyző.

"A japánok nagyon keményen dolgoznak, mert mindenkinek meg akarják mutatni, hogy képesek jó motort építeni. Számomra a japán mérnökök a legelkötelezettebbek a munka iránt, mert amikor van egy céljuk, mindent megtesznek, hogy azt elérjék, még akkor is, ha napi húsz órát kell érte dolgozniuk."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: