DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hülkenberg bombaformában: Verstappenhez hasonlították a Renault-nál

Cyril Abiteboul szerint a német F1-es pilóta teljesítményét az helyezi igazán kontextusba, ha megnézzük, mire ment Carlos Sainz Max Verstappennel szemben még a Toro Rossónál.

Talán élete legjobb formájában kezdte az idei Formula-1-es szezont Nico Hülkenberg, hiszen a német pilóta eddig háromból háromszor győzte le sokra tartott csapattársát, Carlos Sainzot - méghozzá összességében simán, magabiztosan. Ezt a teljesítményt a Renault is sokra értékeli, sőt, Cyril Abiteboul szerint Hülkenberg formája akkor igazán impresszív, ha visszaemlékszünk a Sainz-Verstappen csatákra a Toro Rossónál.

"Az látszik, hogy Sainznak van egy kis hátránya Nicóval szemben, de ez azt mutatja meg, hogy Nico milyen erős. Mindig érdekes figyelemmel kísérni a pilóták csapatváltásait, mert így lehet igazán összehasonlítani egymással a mezőny tagjait. Ha visszatekintünk arra, hogy mit csinált Carlos Verstappen ellen, az jelzi, hogy Nico igazából mennyire jó" - mondta az Autosportnak a Renault ügyvezető igazgatója.

hulk2018



Sainz az időmérős tempót tekintve partiban volt anno Verstappennel, bár a megszerzett pontokban elmaradt tőle, igaz, ezt elsősorban az autó megbízhatóságának köszönhette - Hülkenberggel szemben immár sorozatban hatszor kapott ki az időmérőkön és csak egyszer, még a Renault-nál való debütálásakor győzte le, amikor Hülkenberg rajtbüntetést kapott.

"Abszolút biztos vagyok benne, hogy a mi környezetünkben képes tanulni, fejlődni és remélhetőleg Nicóval azonos formát hozni, semmi ok a pánikra. Ezen felül hajtja is Nicót, aki most nem ugyanaz a pilóta, mint aki tavaly volt" - tette hozzá Abiteboul Sainzcal kapcsolatban. Hülkenberg pedig annyit mondott a saját teljesítményéről, hogy az új autók jobban fekszenek neki, mint a korábbiak és egyelőre ez egyike a valaha volt legjobb szezonjainak.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: