DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Alonso és Hamilton, mint Messi és Ronaldo?

Pedro de la Rosa a két futballsztárhoz hasonlította a két F1-es világbajnokot - szerinte emiatt el tudta fogadni, hogy 2007-re ezt a két versenyzőt nevezte a McLaren.

A labdarúgás világa most már tíz éve két kiemelkedő játékos körül forog, hiszen 2008-tól kezdődően senki más nem nyert Aranylabdát, csak Lionel Messi és Cristiano Ronaldo - sorra gyűjtögetik a bajnoki címeket, a Bajnokok Ligája-győzelmeket és egyéb elismeréseket. Hogy ennek mi köze a Formula-1-hez? Az, hogy Pedro de la Rosa ehhez a két emberhez hasonlított két F1-es pilótát.

A spanyol versenyző még a 2006-2007-es időszakról beszélt az AS-nek adott interjújában, hiszen Juan Pablo Montoya helyén lehetőséget kapott a McLarennél, ám 2007-re a csapat úgy döntött, hogy a frissen szerződtetett Fernando Alonso mellé az újonc Lewis Hamiltont ülteti - ez sokaknak rosszul esett volna, de la Rosa azonban megértette a helyzetet.

alonso-hamilton



"Lewist láttam felnőni, Fernandóról pedig már többször elmondta, hogy ő a valaha volt legjobb versenyző. Ők egy csapatban? Mintha Lionel Messit és Cristiano Ronaldót raknánk össze, nem tudtam mit mondani, ők a legjobbak. Én mondjuk Kun Agüero voltam" - mondta a spanyol, de azt is hozzátette, hogy amikor 2008-ban a Hamilton-Kovalainen párossal indultak a wokingiak, azt már kevésbé fogadta könnyedén.

De la Rosa szót ejtett a McLaren aktuális helyzetéről is - szerinte vasárnap léptek igazán előre a Renault-motornak köszönhetően. "A Honda programja is jó volt egy körön, de ahogy a Red Bullnál, úgy a McLarennél is érezhető volt, hogy a Renault programja kiváló a versenyre. A Honda ott csak túl akart élni" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: