DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Magnussen: Mindenki hibázhat

Drámát élt át a Haas-Ferrari Ausztráliában, két, rosszul elvégzett kerékcsere okán huszonkét pontot veszített az istálló. De Romain Grosjean után Kevin Magnussen is túllépett a fájó eseten.

Könnyedén tartotta negyedik helyét Kevin Magnussen Melbourne-ben a Hamilton-Raikkönen-Vettel trió mögött, amikor eljött a kerékcsere ideje. A huszonharmadik kör azonban rémálommá vált a fiatal dán számára. Az egyik kerekét rosszul rögzítették, így néhány kanyarral később lelassított, majd kénytelen volt megállni a pálya szélén.

Itt úszott el Magnussen számára a jó eséllyel megszerezhető tizenkét pont


Pályafutása legjobb eredményét veszítette el ezzel a hibával, az istálló drámája azonban nem maradt abba, alig valamivel később ugyanis Romain Grosjean is pontosan ugyanezt élte át. Az első pillanatokban természetesen mindkettejüknek nagyon fájt a számtalan elvesztett pont, de a francia és a dán is úriemberként viselte a kiesést.

Grosjean első útja például a hibázó szerelőhöz vezetett és támogatásáról biztosította őt a szemrehányás legkisebb jele nélkül. A másik érintett pilóta, Kevin Magnussen is a csapatmunkát emeli ki és a csalódás ellenére nem neheztel a szakemberre.

A "nyafogós" Grosjean valójában igazi sportember

„Együtt nyerünk és együtt szenvedünk vereséget. Bárki követhet el hibát. Ezt mindig bele kell kalkulálnunk, a hibákból tanulni kell és együtt fejlődnünk. Immáron Bahreinre készülünk, a következő erőpróbára. Ausztráliából azt a pozitívumot szűrhettük le, hogy immár tény, az autónk gyors” – tekintett előre a dán.

„Természetesen nagyszerű lenne, ha az ausztráliai óriási csalódást követően Bahreinben egy jó futammal vághatnánk vissza. De semmi garancia nincs arra, hogy ott is versenyképesek leszünk. Továbbra is keményen kell dolgoznunk és minél inkább megérteni új versenyautónkat. Ezzel tovább fokozhatnánk a teljesítményt is. Jó autónk van, de inkább óvatos maradok” – tette hozzá Magnussen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: