DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vandoorne is azt kérte, mint Alonso, de nem kapta meg

Amit egy kétszeres F1-es világbajnok megtehet, azt nem biztos, hogy a csapattársának is megengedik: Stoffel Vandoorne is indulna idén F1-en kívüli futamon, de nem kapott rá engedélyt.

Fernando Alonsónak kis túlzással (vagy túlzás nélkül?) mindent szabad a McLarennél, tavaly indulhatott az Indy500-on még úgy is, hogy emiatt kihagyta a Monacói Nagydíjat, az idei szezon előtt rajthoz állt a daytonai 24 órás futamon, sőt, a teljes WEC-idényben is részt vehet a Toyota gyári versenyzőjeként. 

Talán ezt irigyelte meg Stoffel Vandoorne is, aki komolyan vette, amikor Zak Brown vezérigazgató megkérdezte tőle, hogy akar-e ő is indulni valahol idén, mert rávágta, hogy igen, a bathursti ezer kilométeres futamon. A gond az, hogy ez az esemény pont ugyanakkor van, mint amikor a belgának a Japán Nagydíjon van jelenése a McLarennel és bár ez Alonsónál nem jelentett gondot tavaly, Vandoorne nem kapja meg a lehetőséget.

vandoorne alonso



"Megkérdeztem tőle, hogy akar-e még valahol indulni és azt mondta, hogy igen, a bathursti futamon. Ezt választotta. Komolyan gondolta, de nem hagyhatja ki Japánt!" - mondta erről a Motorsportnak Zak Brown. 

Vandoorne persze ezt követően finomított a dolgokon, azt mondta, hogy F1-es karrierjének ilyen korai szakaszában csak ez a sorozat számít, de később egyértelműen szeretne részt venni az említett eseményen is. "100%-ig az F1-re koncentrálok, a legfontosabb, hogy itt sikeres legyek. A jövőben aztán meglátjuk, hogy milyen lehetőségek adódnak és ha illik a versenynaptárba, miért ne?"

"Sokat beszélek Zakkel, mert mindketten imádjuk a motorsportot és mindent, aminek négy kereke van. Bathurst egy nagyon menő verseny, vannak barátaim is, akik ott indulnak, szóval majd meglátjuk, hogy mit tartogat a jövő" - tette hozzá a belga.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: