DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Sainznak nem jött jól a piros zászló

Valtteri Bottas hibája miatt kicsit elhúzódott az év első időmérő edzése. Az utolsó szakaszban Carlos Sainz már nem tudott olyan gyors lenni, mint korábban, így nem végezhetett a két Haas előtt.

Nem szerepelt rosszul a Renault F1-es csapata az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, hiszen mindkét pilótájuk az első tízbe kvalifikálta magát. A Haas remeklése miatt viszont nem kerülhettek közvetlen a három élcsapat pilótái mögött (kivéve Bottast, aki a Q3-ban hibázott, így mért idő nélkül maradt az utolsó szakaszban).

Carlos Sainz éppen a piros zászlót érzi az időmérője kulcspontjának, mégpedig a következő miatt: „Elégedett vagyok, mert gyorsabbak voltunk, mint egész nap, de sajnos nem jött jól az a 15 perces leállás, mert amikor a Q3-as körömet futottam, már nem tudtam megközelíteni az 1:23.0-t, ami a Haas elé vezetett volna. Ez olyan dolog, amit ki kell elemeznünk, és meg kell találnunk, hol veszítettük el a ritmust és ezt a fél másodpercet.”

 sainz-az-idomerorol-2018



„Mindenből több kellene egy kicsit: a motor teljesítménye még mindig nincs azon a szinten, mint a két élcsapaté, de tudjuk, hogy ez is eljöhet. Biztos vagyok benne, hogy a csapat nagy erőfeszítéseket fog megtenni az ügy érdekében. A teljesítményünk a mechanikai és az aerodinamikai szempontból is javulni fog” - magyarázta a spanyol, mi kellene a Renault igazán jó teljesítményéhez.

A franciák pilótája teljes mértékben bízik istállója javulásában: „Tavaly nagyon sokat fejlődött a csapat, és biztos vagyok benne, hogy idén is ez fog történni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: