DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Valóban ez lenne Hamilton gyenge pontja?

A 2016-os világbajnok az esélyeket latolgatva arra figyelmeztet, a riválisoknak ki kell tudniuk használni Lewis Hamilton egyetlen gyenge pontját, mert amikor viszont formában van, verhetetlen.

Napról napra közeledünk a 2018-as idény nyitófutamához, a legtöbb pilóta már Melbourne-ben akklimatizálódik. Minden évad elején leginkább az esélyesekről beszélnek, így tett Nico Rosberg is, aki tavalyelőtt sikerrel győzte le Lewis Hamiltont és megnyerte a világbajnoki címet.

Visszavonulása után még csak hébe-hóba tűnt fel a paddockban, idén viszont a Sky Sports szakértőjeként rendszeresen találkozhatunk vele. Ismét Hamilton tűnik az egyik legnagyobb esélyesnek a címre, de mit tehetnek a többiek?

Hamilton verhető, de rettentő nehéz dolguk lesz a riválisoknak


„Lewis gyengéje, hogy nem mindig képes egyenletesen jól teljesíteni. Előfordulnak nála olyan periódusok, amikor egyszerűen nem egészen van ott fejben. Ha valaki képes ezeket az időszakokat úgy megragadni, hogy a legtöbbet kihozza belőle, akkor hosszabbra nyújthatja az időt, amíg ellenfele nem tud felállni a padlóról. Sebastian (Vettel) is ezt egészen jól megtette a tavalyi évben” – nyilatkozta Nico Rosberg.

„Amikor viszont Lewis igazán elkapja a fonalat, akkor azokon a hétvégéken szinte legyőzhetetlen, hihetetlenül gyors és talán az egész mezőny legjobbja. Az egyetlen módja Lewis legyőzésének az lehet, ha valaki egész évben képes 100%-ot nyújtani, minden téren. Máskülönben nincs esély”.

„Remélem, Valtteri (Bottas) még közelebb kerülhet Lewishoz idén, mert tavaly már többször is nagyokat villantott, ám hiányzott belőle a stabilitás. Úgy vélem, képes rá, meg tudná szorítani a csapattársát, mi pedig ezt szeretnénk látni és abból egy nagyon jó belső harc kerekedhetne” – tette hozzá a Mercedes egykori német pilótája.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: