DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az FIA-val is kiszúrt a Ferrari

A Renault után a Ferrari is saját kötelékébe csalogatta az FIA korábbi fontos tisztségviselőjét. Utóbbi eset azonban, főleg az időzítés miatt, igen nehéz helyzetbe hozta a szövetséget.

Az FIA számára komoly kihívást jelent majd, hogy a szövetség versenyigazgató-helyettese így természetesen azonnali hatállyal távozott. Bár a Scuderiához csak néhány hónap múlva csatlakozik, eredeti szerepkörét már nem tudja ellátni, így Charlie Whiting versenyigazgatónak viharsebesen kellene megtalálnia a megfelelő utódot.

Laurent Mekies helyét legnagyobb valószínűséggel Herbie Blash vehetné át, neki azonban más kötelezettségei vannak a melbourne-i hétvégén. Mekies korábban éppen Blashtől vette át a tisztséget a tavalyi évben, ő térhetne most vissza erre a posztra. Leginkább a lehetséges piros zászlós, valamint biztonsági autós időszakoknál lenne szerepe már Ausztráliában is.

Fejtörést okoz az FIA számára Mekies hirtelen pótlása


A most távozó versenyigazgató-helyettes is egy nem éppen rövid felkészítési időszakon esett át, mielőtt elláthatta feladatát a versenyhétvégéken. Az idő nagyon szorít, meglehetősen kevés olyan jelölt van az FIA kötelékében (ha egyáltalán van), aki megfelelő képzettséggel rendelkezik ahhoz, hogy azonnali hatállyal átvehesse a posztot. Blashnek a Superbike világbajnokság thaiföldi helyszínén lesz jelenése a következő hétvégén.

A McLaren mindenesetre a legkevésbé sem ért egyet a Ferrari lépésével, ugyanis Marcin Budkowsky tavalyi, szintén nagy port felkavaró esete után megállapodtak (egymás között) az F1-es istállók abban, hogy nem kezdik elhalászni az FIA szakembereit, illetve alkalmazásuk csak a kilépésüket követő egy év letelte után kezdődhet meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: