DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Red Bull Hamiltont akarná Ricciardo helyére

Max Verstappen ülése biztos az energiaitalos alakulatnál, Daniel Ricciardóról viszont ez még nem mondható el. Az ausztrál még vár a döntéssel, de a Red Bull nem esik kétségbe, ha nem marad 2019-ben.

A fiatal holland pilóta már Austinban aláírt a Red Bullnál, és egészen 2020-ig marad a négyszeres világbajnok alakulat kötelékeiben. Daniel Ricciardo nem sietett a szerződés aláírásával, mivel az ausztrál folyamatosan hangsúlyozta, hogy a világbajnokságért harcolni képes autóval szeretne versenyezni a következő években.

Christian Horner nem esik kétségbe, ha az ausztrál pilóta a távozás mellett dönt. „A terv, hogy velük (Verstappen és Ricciardo) folytassuk a munkát, de ha ez nem lehetséges, jó alternatíváink vannak. Jó versenyzőkkel rendelkezünk a junior programban, és még Carlos Sainz is mindig a kötelékeinkben van, annak ellenére, hogy most a Renault-nál versenyez.”

 horner-ricciardorol-2018



A Red Bull csapatvezetője igazi nagyágyúval erősítene, ha Ricciardo elhagyná a csapatot a Ferrari, vagy más alakulat kedvéért: „Jó lehetőségek állnak előttünk, például Lewis Hamilton szerződése is lejár. Nyilván nehéz elképzelni, hogy elhagyja a Mercedest, de soha ne mondjuk, hogy soha!”

Horner reméli, hogy idén már jobban tudnak teljesíteni az előző esztendőnél: „A szabályok nem változtak, így reméljük, hogy csökkentettük a különbséget, különösen azokon a pályákon, ahol versenyképesebbek lehetünk. Szeretnénk a győzelemért harcolni a Ferrarival és a Mercedesszel.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: