DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Vettel nagyon elégedett a tesztnappal

Sebastian Vettel a leggyorsabb és a legtöbb megtett kör tekintetében is legyőzhetetlennek bizonyult a keddi tesztnapon, a négyszeres világbajnok német nagyon elégedett a Ferrarival.

Majdnem nyolcszáz kilométert teljesített probléma nélkül Sebastian Vettel a barcelonai tesztelés ötödik napján. A Ferrari megbízhatónak és gyorsnak is bizonyult, 171 (más források szerint 168) megtett köre pedig önmagáért beszél. Bár a szeles idő nem volt a legideálisabb, a múlt hetihez képest nagyon is kegyes volt az időjárás.

A német megállíthatatlannak bizonyult, százhetvenegy körével mindössze negyvenhéttel tett meg kevesebbet, mint a teljes első teszthéten, ahol a hideg, kedvezőtlen időjárás akadályozta a körözést. A 66. körében jegyezte a nap legjobb idejét, 1:20,396-tal, közepes keverékű abroncsokon. Ne feledjük, múlt héten Lewis Hamilton, szintén közepesekkel 1:19,333-es időre volt képes.

Úgy tűnik, nincs gond a Ferrari megbízhatóságával


A keddi nap második leggyorsabbja, Valtteri Bottas két tizeddel maradt el a Ferrari ászától, lágy gumikon. Vettel számára a legnagyobb öröm, hogy semmilyen probléma nem adódott a versenyautóval, ellentétben például a látványosan szenvedő McLaren-Renault-val.

„Ez jó sok kör lett és közben semmilyen gond nem volt az autóval. Szinte tökéletes nap, a teljes programunkat végre tudtuk hajtani, amit előzetesen elterveztünk. Nem volt egyszerű, mert elég erős szél fújt, de mindenképpen sokkal jobb körülmények uralkodtak, mint múlt héten” – értékelt pozitívan Sebastian Vettel a speedweek.com szakoldalon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: