DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Nem motorgond hátráltatta a Toro Rossót

Az olasz istállót technikai problémák hátráltatták a második teszthét első napján. Sokan gondolhattak arra, hogy a Honda erőforrásával adódott a gond, de Gasly tiszta vizet öntött a pohárba.

Délelőtt még a többiekkel együtt körözött a Toro Rosso francia pilótája Barcelonában, délután azonban kevés életjelet mutatott magáról a csapat. 54 kört teljesített Pierre Gasly, mégsem ő volt az, aki a legkevesebbszer ért körbe a pályán: Stoffel Vandoorne alatt kétszer állt meg a McLaren, és 38 kör állt a neve mellett.

Gasly elárulta, milyen problémába ütköztek a Toro Rossónál: „A délelőtt fantasztikusan ment, de délután egy kisebb problémánk adódott a fékrendszerrel, ami elég sok időnkbe került: egyáltalán nem tudtunk kört futni délután. Sajnos ez van, de remélhetőleg mindent megoldunk majd a következő három napra.”

 gasly-a-problemarol-2018



„A teljesítményt nézve még túl korai bármit mondani, mert nem kvalifikációs módban futottunk, így nehéz a tavalyi évhez hasonlítani” - magyarázta a francia, miért nem szeretne belemenni az erőviszonyok ecsetelésébe.

„Jelenleg az egyetlen dolog, amire szükségünk van, egy megbízható motor, és az, hogy minél többet teszteljünk Melbourne előtt. Eddig elégedettek vagyunk” - zárta gondolatait Gasly.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: