DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Jobb az idei autónk a W08-asnál

2017-ben is a Mercedesnek volt a leggyorsabb az autója az F1-ben, de a vezethetőségéről nem zenghettünk ódákat. Hamilton az első pár tesztnap után úgy érzi, a W09-nél már más lesz a helyzet.

A német címvédő gárda a télen nagyon sokat dolgozott azon, hogy eltüntesse a tavalyi modell hibáit. A gyorsaságával semmi baj nem volt, a vezethetősége viszont mindkét pilóta számára okozott problémákat a 2017-es szezonban.

Lewis Hamilton már az első néhány tesztnap után megtette a következő kijelentést, aminek a Mercedes szurkolói nagyon örülhetnek: „Eddig elég pozitívak az érzéseim az új autóval kapcsolatban. Nem tett meg sok kört vele, de már most jobbnak érzem a tavalyinál.”

 hamilton-a-w09-rol



„Egy új autót vezetni olyan, mint feltörni egy kódot: ki kell találni, milyen technikára van leginkább szüksége az embernek a vezetés során. A W09 olyannak tűnik, mintha a tavalyi modell testvére lenne” - hasonlította össze a brit az idei évi autót a tavalyival.

Az biztos, hogy ha az alapok már jobbak az előzőhöz képest, az nagyon sokat tud lendíteni egy F1-es autó további fejlesztésén, és Hamilton is ezért lehet elégedett a Mercedes télen végzett munkájával: „Természetesen ilyenkor vannak dolgok, amiket meg kell tanulni, és az egyensúlyon is mindenképp javítani kell, de összességében pozitívak az érzéseim.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: