DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 9. szerda
F1

Vettel: Most is jobb a Mercedes

Sebastian Vettelnek ugyan eddig tetszik idei rakétája, de továbbra is úgy véli, a Mercedes még mindig jobb, mint a Ferrari. Lewis Hamiltont tartja a 2018-as év favoritjának, de igyekszik rácáfolni.

2016-ban meglehetősen gyenge szezont hagyott maga mögött a Scuderia, sem Sebastian Vettel, sem Kimi Raikkönen nem volt képes futamot nyerni, ráadásul a Mercedes mellett a Red Bull is a vörös istálló elé került a rangsorban. A tavalyi évre azonban rengeteget fejlődött a Ferrari, az első félévben végig Vettel állt az élen a világbajnoki összetettben, az indítás is tökéletesre sikeredett, Melbourne-ben rögtön nyerni tudott.

A tavalyi évet szeretné túlszárnyalni a négyszeres világbajnok német pilóta, de egyelőre úgy érzi, nem sikerült legnagyobb riválisuk elé ugrani. „Úgy gondolom, a Mercedes a favorit. De ha közel, nagyon közel tudnánk lenni hozzájuk, közelebb, mint tavaly, az nagyszerű lenne” – ismerte el a tavalyi évad ezüstérmese. Múlt héten úgy fogalmazott, hogy egyik riválistól sem lát semmi különlegeset, de ezek szerint a Mercedest változatlanul az erősorrend élére helyezi.

Vettel szerint Hamilton a favorit


Mind ő, mind legnagyobb ellenlábasa, Lewis Hamilton idén az ötödik világbajnoki címére hajt, bár Vettel utoljára 2013-ban ért fel a csúcsra. „Ha több, mint egy évvel ezelőtt történt ilyen, akkor az mindig túl régen volt már. Nagy célunk, hogy végre visszahódítsuk a világbajnoki címet Maranellónak”.

„Eddig rendben van minden, de igazából senki nem tudta megfuttatni ideálisan az autót. Nagyon nehéz megítélni a saját autónkat és a többiekét is. Bár, hogy őszinte legyek, az első héten ez nem is olyan fontos még, csak biztosan akartuk tudni, hogy az autó megbízhatóan működik. De valóban nagyon keveset tudtunk körözni eddig” – tette hozzá Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: