DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappent nem a rekordok hajtják

Egy csúcsot még biztosan sokáig magáénak tudhat a Formula-1-ben, de még rengeteg másikat is megdönthet Max Verstappen. A fiatal holland azonban éretten áll ehhez a kérdéshez.

2015-ben mutatkozott be a száguldó cirkuszban az ifjú holland titán, mindössze tizenhét esztendősen. Ezzel azonnal új rekordot állított fel a legfiatalabb pilótaként, aki valaha F1-es futamon indult. Fiatal kora ellenére azonnal kitűnt tehetsége, a következő szezonban, Barcelonától már a Red Bullnál kapott ülést és élt is a lehetőséggel, a csapatváltás utáni első versenyén futamgyőzelmet aratott.

Ezzel újabb rekordot adott át a múltnak, 2016 óta ő a legfiatalabb futamgyőztese a száguldó cirkusznak. Amennyiben 2020-ig világbajnoki címet szerezne, a legfiatalabb világbajnokká válna. Ez egyelőre Sebastian Vettel nevéhez fűződik, aki 2010-ben 23 évesen és 134 naposan szerezte első összetett elsőségét Abu Dhabiban.

De rámegy-e a csúcsdöntésekre a jelenleg húsz esztendős holland pilóta? „Nem igazán figyelek a rekordokra, szerintem ehhez még túlságosan karrierem elején tartok, hogy ilyen dolgokra összpontosítsak. Ha a legjobb autó lesz a birtokunkban, bizonyára további rekordok is jönnek majd maguktól” – reagált Verstappen saját honlapján.

Max Verstappen nem hajszolja a rekordokat


A holland tehát egyelőre a következő feladatra összpontosít, ami a téli tesztek után a szezonnyitó futam lesz, Ausztráliában. Hogyan birkózik meg ezzel és a stresszel a háromszoros futamgyőztes?

„Jetlag? Könnyen megbirkózom vele, talán nehezebb lenne, ha idősebb lennék. Nekem nincs ezzel gondom, vélhetően azért is, mert nagyon jól tudok repülőgépen aludni. Nem igazán jelent gondot az akklimatizálódás, amikor a versenyautóban ülök, máris csúcsformát tudok kihozni magamból” – fogalmazott Max Verstappen.

„A stressz levezetésére megnézek egy jó filmet, sokat alszom, vagy éppen Fifát játszom a Playstationnel. Akár a hotelszobámban is” – tette hozzá a fiatal holland. Azt egyelőre nem tudhatjuk, mennyire lesz ütőképes a Red Bull az idei mezőnyben, de a kezdeti tesztnapok biztatóan alakultak Verstappenék számára.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: