DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen elégedett a Red Bull-lal

Max Verstappen is pályára vitte az új Red Bullt, eddig meg is van elégedve idei versenyautójával. Sokkal jobbnak érzi, mint a tavalyi gépet, így talán a bikák is teljesen felzárkózhatnak az élmenőkhöz.

A tavalyi évadot igencsak gyengén kezdte a Red Bull, a Renault-motor gyengébb teljesítménye mellé számos meghibásodás is társult, ráadásul a versenyautó kezdetben aerodinamikailag is sokkal rosszabbra sikeredett, mint a fő rivális Ferrari-Mercedes párosé.

A tavaly két futamgyőzelmet is arató Max Verstappen sokat vár az idei Red Bulltól, amit a keddi napon pályára is vitt Barcelonában. Igaz, az időjárás az energiaitalosok dolgát sem könnyítette meg, a fiatal holland abszolút elégedett az eddig tapasztaltakkal.

„Pozitív napot zártunk, nagyon boldog vagyok. Még rettentően korai szakaszban járunk, mindig van hova finomhangolni a versenyautót. De az első benyomásom nagyon pozitív, jelentősen jobb, mint tavaly” – nyilatkozta a kedden 67 kört megtevő Verstappen.

Verstappen szerint sokkal előrébb járnak, mint tavaly


1:20,326-os idejével a ranglista negyedik helyére fért fel, de nem igazán akarja még saját csapatát az ellenfelekhez hasonlítgatni. „Egyelőre nem tudhatom, hogy az autó elég jó lesz-e ahhoz, hogy futamgyőzelmeket arathassak vele. Még csak egyszer vezettem a gépet, ráadásul úgy gondolom, senki nem mutatta még meg igazán, mit tud” – tért ki a keddi eredményre Max Verstappen.

„Azt viszont már most tudni, jól működik-e az autó, vagy sem, és ez az autó jól teljesít. Semmi gondunk nincs eddig, ez pedig hatalmas különbség a tavalyi évhez képest” – tette hozzá a holland, akinek azért délelőtt mégis akadt némi problémája. „Délelőtt üzemanyagszivárgást tapasztaltunk, azután pedig inkább az egész autót átellenőriztük. Az idő nem volt kedvező akkor, nedves és hideg is volt, így nem igazán vesztettünk időt a pályán” – magyarázta Verstappen, aki legközelebb csütörtökön tér vissza a volán mögé, a tervek szerint.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: