DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 17. péntek
F1

Ricciardo a gumikkal szenvedett leginkább

Február 26-án megkezdődtek a tesztek Barcelonában, és igen jól nyitott az energiaitalos alakulat pilótája: a legjobb idő állt a neve mellett az eredményjelzőn, és a legtöbb kört tette meg az RB14-el.

1:20.179-es köridővel zárt az élen Daniel Ricciardo Catalunyában a Mercedest vezető Valtteri Bottas előtt. Délelőtt száraz körülmények, délután viszont eső fogadta a versenyzőket, ami igencsak megnehezítette a dolgukat, főleg, hogy sokan most ültek először az új autóba.

„Ez ... hűvös volt! De mellette jónak is mondanám. Délelőtt, amikor szárazon mehettünk, minden rendben ment, de délután trükkössé váltak a körülmények” - utalt a nehézségekre Ricciardo.

 ricciardo-a-tesztrol-2018



A Red Bull pilótája elmondta, mivel szenvedett a legjobban az első napon: „Nehéz működésre bírni a gumikat ilyen időben, különösen egy újraaszfaltozott felszínen. Amikor jó a hőmérséklet, akkor ez nagyon jó, de amikor hűvös van, szinte egyáltalán nincsen tapadás!”

Ricciardo két dolog miatt is elégedett lehet: „Ennek ellenére, még mindig egy jó napot zártunk, 100 kört teljesítettünk, és azt hiszem az egyik etapom 35 körös lett. A megbízhatósággal semmi gond nem volt, le a kalappal a srácok előtt. A teljesítmény? Hát igen, jó magamat az élen látni, de ilyen időben nem lehet következtetéseket levonni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: