DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Grosjean: A cél az egy másodperc a legjobbtól

Nemsokára kezdetét veszik a szezon előtti tesztek, és valamennyire körvonalazódnak a 2018-as erőviszonyok. A Haasnál nem kicsik az elvárások: Grosjean már Barcelonában közel kerülne az élcsapatokhoz.

Az amerikai csapat ismeretes arról, hogy jól kezdi a szezont: életük első F1-es futamán a pontszerző hatodik helyen intették le Romain Grosjeant 2016-ban Melbourne-ben. A Ferrari motorja tavaly erősebbnek bizonyult, mint valaha, így a Haas ismét reménykedhet egy jó évkezdésben.

Az istálló francia pilótája már az év eleji teszteken magasra tette a mércét az elvárásokkal kapcsolatban: „Ideális esetben egy másodpercen belül szeretnénk lenni a leggyorsabb autótól. Annak ellenére mondom ezt, hogy a tesztekből mindig nehéz bármit is kiolvasni, mivel az ember sosem tudja mit csinálnak a többiek, és hogyan játszanak a benzinnel vagy a gumikkal. De van egy elképzelésünk róla, hol tartunk.”

 grosjean-az-elvarasokrol-2018



„Elégedett szeretnék lenni az autóval, és tudni akarom, hol javíthatunk rajta. Jó lenne egy megfelelő alapbeállítást találni a tesztek alatt Melbourne-re” - folytatta Grosjean azzal, min fognak dolgozni a tesztek alatt.

A csapatok többségénél nem változott radikálisan az idei modell karosszériája, - kivéve talán a Williamsnél - de a Haas versenyzője leszögezte, így is rengeteget dolgoztak a gyárban az istálló szakemberei: „Az autó néhány területen a tavalyira hasonlít, de ennek ellenére nagy munka zajlott a színfalak mögött. Mindent nagyon jól előkészítettek a srácok a gyárban.”

Güther Steiner, a Haas csapatfőnöke is megszólalt a tesztekkel kapcsolatosan: „Remélhetőleg megbízhatóak leszünk és problémamentesen fog menni minden. Ez mindig segít, és önbizalmat ad a versenyzésnél. Az elvárások maradtak ugyanazok: annyit szeretnénk körözni és tanulni, amennyit csak tudunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: