DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Horner: Verstappen világbajnok lesz

Rendkívül fontos egy pilóta számára, hogy a csapatfőnök bízzon benne. Max Verstappen számára ilyen probléma nincs, mivel Christian Horner egészen biztos abban, hogy a holland világbajnok lesz.

Tavaly ősszel 2020 végéig meghosszabbította szerződését a holland csodagyerek jelenlegi csapatával. A Red Bull, úgy tűnik, a húsz éves, háromszoros futamgyőztes köré építené fel a nyerő csapatot, valószínűleg Daniel Ricciardo többek között ezért is vacillál, hogy meghosszabbítsa-e idén lejáró kontraktusát a bikáknál.

Bár a Red Bull főtanácsadója nemrég kizárta esélyét annak, hogy idén világbajnok lehet az istálló, a csapatfőnök viszont teljesen meg van győződve arról, hogy Max Verstappen hamarosan felér a csúcsra. Mindez csak idő kérdése. De vajon milyen út vezet addig? A Red Bull valóban összeáll a Hondával 2019-től, vagy továbbra is kitartanak egymás mellett a Renault-val?

A Red Bull láthatóan nagyon bízik Verstappen képességeiben


Maga a négyszeres világbajnok Lewis Hamilton is Sebastian Vettel mellett leginkább Max Verstappen erősödő támadásaitól tart az idei évadban. Kérdés, a Red Bull is a megfelelő autót adja-e a holland tehetség alá? „Ha megfelelő mértékben tanultunk az RB13 hibáiból és az RB14-es megfelelően tartós is lesz, nem látom okát, miért ne lehetne Hamilton és Vettel kihívója mind Ricciardo, mind Verstappen?” – tette fel a kérdést Christian Horner.

„Verstappen, mint világbajnok? Kizárólag idő kérdése. Sebastian Vettel már négyszeres világbajnokként vezetett nálunk és még mindig nem volt harminc éves. Lewis (Hamilton) is négy címet söpört már be és mindössze harminckét éves. Számomra Max egyértelműen a jövő világbajnoka. Pontosan láthatjuk, mely pilóták emelkednek ki jelenleg, Max pedig vitán felül közéjük tartozik” – dicsérte pilótáját a csapatfőnök.

Christian Horner a karosszériában már most bízik, abban pedig reménykedik, hogy a Renault egy erősebb és tartósabb erőforrással áll elő és akkor valóban nincs akadálya egy komoly világbajnoki csatározásnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: