DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Szirotkin: Hamilton remekül kezelte a nyomást

Lewis Hamiltonnak meg kellett küzdenie a negyedik világbajnoki címért, mivel Sebastian Vettel végig a sarkában volt. A Williams új pilótája mondta el, hogyan látta kettejük küzdelmét.

Sebastian Vettel és a Ferrari 2017-ben felnőtt Lewis Hamilton és a Mercedes szintjére. A bajnokság egy pontján a német még 25 pontos előnyre is szert tett, de az Olasz Nagydíj után valami megváltozott: a Mercedes kezdett rájönni a „díva” hibáira, és a brit pilóta is remekül kezelte autóját. 

A grove-i alakulat új szerzeménye a következőképp látta a Ferrari és a Mercedes pilótájának küzdelmét: „Lehetett látni a bajnoki címért folytatott versenyben Lewison, hogy mennyire jól kezelte a szituációt. Vettel összeomlott, Lewis viszont képest volt megfelelni az elvárásoknak.”

 hamilton-vettel-2018



„Nem volt könnyű az autója irányíthatósága, éppen ezért a Mercedes szenvedett is néhány versenyen. Még így is sikerült a legtöbbet kihoznia a helyzetből, és pontokat szerzett, amikor feltétlenül szüksége volt rá” – emlékezett vissza Szirotkin az év elejére, amikor a Mercedes a legrakoncátlanabbul viselkedett az év folyamán.

Hamilton nem kis teljesítményét jelzi, hogy minden versenyhétvégén sikerült számára néhány egység begyűjtése: „Egész évben kiegyensúlyozottan teljesített, és sikerült minden egyes hétvégén pontot szereznie. Le a kalappal előtte, teljesen megérdemli az újabb címet. Rendkívül tehetséges, és remélem, hogy a felét el tudom érni a karrierem alatt annak, amit neki eddig sikerült.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: