DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 30. hétfő
F1

A McLaren Alonso-Hamilton csatát vár 2018-ban

Régen volt már rá példa, hogy Fernando Alonso és Lewis Hamilton csatába keveredett egymással az élmezőnyben. Zak Brown szerint akár az is megeshet idén, hogy a két egykori rivális egymásra talál.

Lewis Hamilton első F1-es évében éppen Fernado Alonso mellett mutatkozott be a McLarennél. Mindketten harcban voltak a bajnoki címért, amit végül Kimi Raikkönen szerzett meg az utolsó futamon a Ferrarival.

Erre az időszakra emlékezett vissza Zak Brown, aki felsorolt még néhány példát arra, amikor a csapattársak egymást gátolva szerezték meg a másik elöl a világbajnoki címet: „2007-ben a McLarennél az történt, hogy a világ legnagyszerűbb fiatal versenyzői kerültek egy csapatba, akik iszonyúan szerették volna legyőzni egymást, és ez már egészségtelen dolgokba torkollott. Ilyet láttunk már korábban Sennával és Prosttal, vagy Piquet-vel és Mansell-lel.”

 brown-alonsorol-es-hamiltonrol-2018



Nem is kell olyan messzire mennünk, hiszen a hibrid-korszak elejétől kezdve a 2016-os szezonig évekig tartott a bajnoki harc Hamilton és Rosberg között. A McLaren vezérigazgatója szerint a Mercedes jól kezelte a két pilóta közötti feszültséget: „Amikor két fiatal oroszlánt zárunk egy ketrecbe, abból valószínűleg tűzijáték lesz. Néha lehet kezelni az ilyen szituációkat, a Mercedesnél valamennyire sikerült is ez: Lewis és Nico esetével elég jól boldogultak - bár ez még így is nagyon heves küzdelem volt kettejük között.”

„Senna és Prost leszálltak egymásról, még mielőtt Prost elhagyta volna a csapatot, Lewis és Fernando esete azonban kezelhetetlenné vált. Két fiatal pilóta voltak, akik szerettek volna bizonyítani maguknak” - folytatta Brown visszatérve Alonso és Hamilton esetére.

Az amerikai üzletember azt is el tudja képzelni, hogy újra láthatunk az élmezőnyben Alonso és Hamilton közötti küzdelmet: „Nagyon kíváncsi leszek a következő szezonra és arra, hogy ki és hol fog állni. Alig várom, hogy láthassam, hogy Fernando és Stoffel harcba keveredik egymással, vagy akár Lewis és Fernando, egy versenyképes autó volánja mögött.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: