DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Gasly Japánban vált kiváló pilótává

A Red Bull főtanácsadója úgy véli, a Toro Rosso idei egyik versenyzőjének nagy szüksége volt a japán Super Formula bajnokságban eltöltött esztendejére, mivel egészen más emberként tért vissza.

Helmut Marko szerint a japán szériában futott egyetlen szezon is elég volt ahhoz Pierre Gaslynak, hogy korábbi hibáin felülkerekedjen. Korábban ugyanis kétségek merültek fel képességeivel kapcsolatban, hogy elég jó lesz-e a Formula-1-hez, azóta viszont mindenkit meggyőzött, hogy igen.

Bár a fiatal francia 2016-ban diadalmaskodott a GP2-es kategóriában, a Red Bull vezetősége mégsem volt meggyőződve arról, hogy megállná a helyét a legjobbak között a száguldó cirkuszban, így került a távol-keletre. Több, lenyűgöző győzelmét követően a bajnokság megnyerése is karnyújtásnyira került tőle (végül rajta kívül álló okokból nem volt rá esélye).

Gasly Japánban érett meg a száguldó cirkuszra?


Helmut Marko szerint a tavalyi év rendkívül fontos volt, hogy Gaslyt felkészítse a Formula-1-re, ahol végül be is mutatkozott a Toro Rossóval. „Gasly már második évében megnyerte a GP2-t, de ekkor még a balszerencséje mellett több hibát is vétett. Japánban azonban végképp megért a feljebb lépésre” – nyilatkozta Marko.

„Megtanult vigyázni magára, ott bőven gyakorolhatta is, mivel senki nem beszélte a nyelvét. A saját útját kellett egyengetni, amit meg is oldott. Bár végül nem nyerte meg a bajnokságot a furcsa viharos idő miatt, de a csapatát a csúcsra vezette, így mégis győztesnek érezheti magát” – tette hozzá a főtanácsadó.

„Valóban sokkal erősebb lettem mentálisan ezzel az egy év kitérővel, mint korábban valamikor is. Egyáltalán nincs rossz tapasztalatom róla. Mindig tanulhatunk valamiből, akár jól, akár rosszul sikerült, mindenképpen hasznosnak bizonyult számomra az év” – erősítette meg Marko szavait Pierre Gasly is.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: