DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen ellentmondott apjának, és bejött

Max Verstappen mindig is hálás lesz édesapjának, hogy egyengette versenyzői karrierjét. Időnként előfordul azonban, hogy szembe kell menni az atyai tanáccsal és végül ez hoz sikert.

Szuperlatívuszokban beszélnek a fiatal holland utóbbi években nyújtott teljesítményéről. Még mindig csak húsz éves, de máris világbajnoki esélyesnek tartják, ráadásul a tavaly nem túl acélos Red Bull-lal két versenyt is megnyert, így már összesen három futamgyőzelemnél jár. Édesapja, Jos Verstappen 107 nagydíjon állt rajthoz karrierje során és nem sajnálta az idő, valamint az energiát arra, hogy mindent megtanítson fiának a sportról.

Az édesapa fia minden mozdulatát figyeli egy versenyhétvége első percétől az utolsóig, ő a Red Bull-pilóta legerősebb támogatója. Azóta is tanácsokkal látja el, ha szükségét látja. „Természetesen, azóta sem szakadtunk el egymástól, amióta a Formula-1-be bekerültem, de nyilván több olyan van, amikor a saját fejem után megyek” – nyilatkozta Max Verstappen.

„Nem mindig követem az elképzeléseit, de így is azt mondhatom, hogy szükségesek a tanácsok az olyan emberektől, mint ő. A korábbi években többször is más álláspontot képviseltünk, de tízből kilencszer végül neki lett igaza, így megbízom a meglátásaiban.”

Malajzia után Mexikóban sem talált legyőzőre Verstappen


„Mindketten elég erős egóval rendelkezünk, de ez a vérünkben van, ez is kell ahhoz, hogy valaki eljusson a Formula-1-ig. Ha nem lenne ilyen hajtóerőnk, még mindig a gokartban lennénk. Megbízom benne, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének meg a saját döntéseim. Jó példa erre amikor tavaly, Malajziában a saját utamat jártam” – emlékezett vissza a fiatal holland.

„Több új alkatrészt is próbálgattunk az autón, Danielnek nem igazán működtek, de én meg voltam győződve arról, hogy hasznosak, bár a beállításnál nehézségeink adódtak. Úgy határoztam, tovább használom őket. A szabadedzéseken nem sikerült munkára fognunk, apa pedig feljött és azt mondta, ne használjam, inkább térjek vissza a régebbiekhez. Én viszont hajthatatlan maradtam”.

„Végül csak sikerült jól beállítanunk az autót az új elemekkel, harmadik helyre kvalifikáltam, ami abban az időben remek eredmény volt. Később odamentem apához és ennyit szóltam: 'gye megmondtam?' Természetesen nevetett és örült, hogy végül így döntöttem” – tette hozzá Verstappen, aki másnap a versenyt is megnyerte.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: