DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Nagy falat lehet a Renault-nak a McLaren

A francia gárda idén az F1 egyik legsikeresebb istállójának fog motort szállítani, új partnerük pedig új kihívásokat is jelent majd számukra. "Érdekes" szezonra számítanak Enstone-ban.

Eddig ismeretlen kihívásokra számít a Renault az idei szezonban.  A Red Bull fiókcsapata, a Toro Rosso egyfajta csere keretében az idei évre a Hondához pártolt, míg a tavalyig japán erőforrást használó McLaren bekerült a Renault ügyfélkörébe. Az egyetlen futamgyőzelemmel rendelkező középcsapat helyett így 2018-ban már egy nyolcszoros világbajnok istálló vásárol majd a franciáktól, így a velük szembeni elvárások finoman szólva is megnövekednek majd. 

renault_mclaren_2017_action



Cyril Abiteboul arra számít, egy ilyen nagy múltú istállóra külön figyelmet kell majd szánni, ám csapatát egyenesen motiválja az „érdekesnek” ígérkező szezon. „Több pozitívummal, és csak néhány negatívummal jár egy ilyen kapcsolat” – árulta el. „Érdekes lesz végigcsinálni ezt az idényt– azt már elfogadtam, hogy sok energiába fog kerülni, de a kihívás mindenki számára motivációt jelent. Büszkeséggel tölt el, hogy más nagy csapatokat és pilótákat is motorral láthatunk el.”

Idén három istálló (a Red Bull, a McLaren és természetesen a Renault) autóiban fog francia erőforrás dübörögni. A trió összesen tizennégy vb-címmel rendelkezik, melyekből csak a McLaren nyolccal büszkélkedhet. Visszajelzésekben tehát nem lesz hiányuk Abitebouléknak. „A McLaren bővelkedik a tapasztalatban, így nemcsak abban tudnak majd segíteni, milyen irányba feszegessük a motor határait, hanem új információkkal is szolgálhatnak a nyerő csomag összeállításában. Az igazat megvallva már alig várom. Jó érzés ilyen versenyképes közegben lenni és kihívás előtt állni.”

Korábban a renault-s tanácsadó, Alain Prost is beszélt az új ügyfelükről.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: