DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull a közönségnek játszana

A Formula-1 új vezetése igyekszik a rajongók számára élvezetesebbé tenni a show-t, az előnyben levő csapatok azonban nem akarnak változást. A bikák azonban a szórakoztatást tennék első helyre.

Hosszú hetek, lassan hónapok óta megy az adok-kapok a Liberty Media és az F1 vezető csapatai között, a jövőről kialakított képük ugyanis meglehetősen ellentétes színezettel bír. Az új tulajdonosi kör megpróbál demokratikusabb szemléletben irányítani és a szurkolók érdekeit is szem előtt tartani. Ez viszont könnyen lehet, hogy szembe megy a gyártók akaratával.

„Az emberek nem szeretik a változást. Bernie (Ecclestone) hosszú évekig vitte a hátán a show-t, nagyon sikeresen. De most más a vezetés, különböző stílus, különböző célok. Minden csapatnak el kell döntenie, hogy ezek a célok illeszkednek-e a saját csapatuk jövőbeli elképzeléseibe” – nyilatkozta Christian Horner.

A Red Bull számára a közönség kiszolgálása lenne első


A vita kezd elfajulni, mivel a Ferrari távozással fenyegetőzik, de úgy tűnik, hogy a Mercedes és a Renault is ugyanezen a platformon jár, csak kevésbé harcias. Két táborra szakadt ezzel a Formula-1 világa, egyik sem gyenge. „Sajnos egyértelmű, hogy ez történik, amint elkezdünk beszélni a pénzről. Ez ebben a pillanatban eléggé megmérgezi a légkört, de én úgy vélem, hogy minden, amit eddig a Liberty tett, az pozitív. Remélhetőleg, tovább tudnak menni ezen az úton” – tekintett előre a Red Bull csapatfőnöke.

„A Red Bullnak az az érdeke, hogy nagyszerű legyen a show, lehetőleg a rajongókkal karöltve egy olyan versengésben, ahol teret nyernek a versenyzők egyéni képességei. A Formula-1-nek sportnak és szórakoztatásnak kell lennie, sokkal inkább, mint mérnöki és technikai kihívásnak” – mutatott irányt Horner.

Alighanem a csapatfőnök utolsó néhány mondatával mélységesen egyetértenek az F1 szurkolói is. Kérdés, hogy ugyanígy gondolná-e Horner a dolgot, ha a Red Bull-Renault lenne domináns a sorozatban?

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: