DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda-projekt előrelépés a partnernek

A Toro Rosso sosem vágott volna bele a Hondával való szövetségbe, ha nem bíznának teljes mértékben a japán szakemberek eredményességében. A csapatfőnök fejlődést vár már idén.

Ahogyan arról már beszámoltunk, közvetlenül a téli tesztek elé tűzte ki új autójának bemutatását a Red Bull fiókcsapata. Bizonyára különleges érdeklődés fogja övezni az olasz istállót, mert a korábban három évig csak szenvedő Honda immáron a McLarentől a kis bikákhoz csatlakozott és nagyon ambiciózus, hogy bizonyítson.

Az új versenygép éppen a napokban ment át sikeresen a törésteszten, az új motorszállítótól pedig sokat várnak. „Ez az első alkalom a Toro Rosso történetében, hogy exkluzív szerződést kötöttünk valamelyik motorszállítóval. Teljesen új érzés ez és az új karosszériánkat is meg kellett változtatnunk” – nyilatkozta Franz Tost, csapatfőnök.

A Honda hatalmas infrastruktúrával és pénzzel rendelkezik a problémák megoldásához


„Példaként említeném, hogy az erőforrást a tervezők ötlete alapján helyeztük más helyre. Ez máris változás a korábbi megközelítéshez képest, amikor az „ez van, ezt kapod” filozófiája érvényesült. A Toro Rosso sokkal inkább részese a fejlesztési folyamatnak. Már most tucatnyi tesztpados mérést végeztünk a sebességváltón, hogy optimalizálhassuk a különböző komponensekhez. Nagy kihívás lesz ez a szezon, de alig várjuk, hogy megfeleljünk ennek”.

„Senki nem cáfolhatja a tényt, hogy a Honda fantasztikus infrastruktúrával rendelkezik. Rendkívül ügyes és motivált technikusokkal dolgoznak. A múlt hibáit felismerték és igyekeznek maguk mögött hagyni. A japán kultúra jobb megértése érdekében különleges szemináriumokat is szervezünk dolgozóink számára, amit nagy érdeklődéssel fogadnak” – mutatott rá a jelenlegi feladatokra Tost.

„Minél inkább szinkronba kell hozni a két kultúrát, ez nagy kihívás. De ha nem lennék teljes mértékben meggyőződve a sikerünkről, akkor sosem vágtunk volna bele ebbe a projektbe. A szeptemberi döntés a segítségünkre lesz, mivel korábban december előtt sosem döntöttünk a motorról. Segítség lesz az is, hogy a saját váltónkat használhatjuk. A csapatunk szerkezete alapvetően nem változik meg” – tette hozzá a csapatfőnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: