DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Neve miatt kerülhet bajba a Force India

A középmezőnyből már két éve folyamatosan kiemelkedik a Force India, és a közeljövőben még jobban szerepelnének. Ehhez viszont a mostani nevük nem túl csalogató az újabb szponzorok számára.

A brit székhelyű istálló 2017-ben már törekedett a névváltásra - ezzel hangsúlyozva a nemzetközivé válást - és a Force One nevet gondolták ki a csapat számára. A Liberty Media azonban elmondta: nem szeretné, ha ez lenne az új neve az alakulatnak, mivel a rövidítése, az F1 könnyen összekeverhető a Formula-1 rövid nevével.

A csapat tizedik évét töltötte 2017-ben az F1-ben, és az utóbbi két szezonban kijelenthető róluk, hogy stabil negyedik erővé váltak. Tavaly ráadásul egyik másik istálló sem tudta veszélyeztetni a konstruktőri negyedik pozíciójukat, 2015-ben és 2016-ban pedig Sergio Perez három dobogót is szállított nekik.

 forceindia-a-nevvaltasrol-2018



Ez a teljesítmény bizony csalogató a szponzorok számára, 2017-ben például a BWT csatlakozott a csapathoz. Szafnauer tudja, ha újabb nagy támogatókat szeretnének az alakulathoz csábítani, a névváltást is meg kell lépniük. „Néhány szponzorjelöltünk azt mondta, hogy ha nem váltunk nevet, nem fognak velünk egyességet kötni. Azt hiszem, arra gondoltak, hogy szeretnének olyan csapattal leszerződni, ami nem kifejezetten egy országhoz kötött.”

A törekvés tehát mindenképp megvan a váltásra, de arról, hogy mi lesz a csapat új neve, még nem született döntés. Előfordulhat, hogy csak az idén megszokott rózsaszín árnyalatról ismerjük majd meg az autókat, a név pedig teljesen megújul. Szafnauer röviden így beszélt a témáról: „Erről még nem tudunk mit mondani, még nem döntöttünk. Nehéz kérdésről van szó.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: