DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Új nevén dolgozik a Force India

A nemzetközi piacot figyelembe véve dolgozzák át az F1-es alakulat arculatát, így a régi névnek is mennie kell. A Force One elnevezés már felmerült, de ez akadályokba ütközött.

A Force India elnevezést még az első, 2008-as szezonjára kapta az egykori Jordan istálló Vijay Mallyától és gárdájától abból a célból, hogy anyaországuk hírét az egész világ elé vihessék. Közel tíz év alatt azonban akkora népszerűségre tettek szert, hogy úgy érzik, mostanra aktuális lett egy olyan általánosabb elnevezés kiötlése, ami a szponzorok szemében is csábítóbban hat. Első körben a Force One-t akarták bevezetni, ám felsőbb körökből azt a visszajelzést kapták, ez a szópár – pláne rövidítve - túlságosan az F1-re hajaz. Bob Fernley csapatfőnök úgy fogalmazott, konkrét elutasítást nem kaptak, de a visszajelzést követően más kifejezést is számításba vesznek. 

forceindia_detail

Az autók idei színe egészen egyedire sikerült


„Nehéz lenne keresztülvinnünk a Force One nevet” – mondta az Autosportnak. „Ahogy eddig mindig is működtünk az F1-ben, most is a legkisebb ellenállás útját keressük. Nem került még ki az esélyesek közül, de erőltetni sem fogjuk. Konstruktívan akarunk együtt dolgozni a Libertyvel [Media] és az FIA-val. Nem ez az egyetlen opciónk, mást is megfontolunk. Akárhogy is döntünk, azt jól átgondoljuk, hiszen a csapat új érájába lépve határozatlan ideig kell majd velünk maradnia.” A „Force” kifejezést mindenesetre szívesen megtartaná Fernley. „Nem ragaszkodunk hozzá mindenáron, de ésszerű lenne felhasználni. A végső döntést a részvényesek fogják meghozni, mi csak ajánlatokat tehetünk.”

A kérvény beadására év végéig van lehetőségük, ha jövőre már az új névvel akarnak rajtrácsra állni. „Azt hiszem december közepe a határidő” – folytatta a csapatfőnök. „A hivatalos nevezési listát januárban adja ki az FIA és a promóter.” Otmar Szafnauer műveleti igazgató megerősítette, több nevet is a kalapban tartanak. „Mindenkinek van valami ötlete az új elnevezésre. Hosszú életűnek és helyesnek kell lennie – Force One nem lehet.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: