DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Van, aki szerint a Mercedesnél is lesz csapatsorrend

Toto Wolff gárdája eddig teljesen egyenlően kezelte F1-es pilótáit, Hamiltont és Bottast. Felipe Massa szerint ennek idén vége, és a Ferrari mintájára egyiküket ők is beállítják vízhordónak.

Bár a Mercedes Formula-1-es csapata rendszeresen hangoztatja, hogy ők nem nyúlnak bele a pilótáik közötti sorrendbe, az F1-től tavaly végleg elköszönő Massa úgy gondolja, ez az elhatározásuk az idei szezonra megváltozik. Szerinte 2018-ban Hamilton mögé fog felsorakozni a csapat.

„A csapat teljesen mellé áll, így nem lesznek olyan csapattárshoz köthető problémái, mint régebben [Nico Rosberggel]. Annyi minden szól mellette, folyamatosan csak fejlődik” – dicsérte Hamiltont, aki ellen 2008-ban egy hajszállal veszítette el a világbajnoki címet.

hamilton_bottas_kina

Tavaly még maguk között dönthették el a sorrendet


Hamilton a 2017-es idény futamainak közel felét, kilencet megnyerte, negyedik világbajnoki címét bezsebelve pedig már olyan illusztris társaságban emlegetik nevét, mint Michael Schumacher, Juan Manuel Fangio, Sebastian Vettel és Alain Prost. Massát lenyűgözte, ahogy Hamilton a kezdeti problémákat kezelve idén végig kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

„Tökéletes munkát végzett. Az elején, néhány futamon voltak problémái. Nem igazán találta a tempót, és az autóval is küzdött egy keveset, de ezeket végül úgy gondolom, megoldották. De tényleg, elképesztő munkát végez, miközben élvezeti a versenyzést. Mindent kihoz a helyzetből. Mostanra olyan pilótává vált, akinek semmi veszítenivalója nincs. Minden egyes sikerét megérdemli, amit eddig elért.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: