DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brownt lenyűgözi Alonso mentalitása

A kétszeres világbajnok szinte csak a motorsportnak él, és ha tehetné, állandóan versenyezne. Zak Brown szerint ilyen hozzáállás kell egy igazi vérbeli versenyzőnek.

Fernando Alonsóról tényleg az a képünk, hogy valóban imádja, amit csinál, és még akkor sem veszít a motivációjából, ha nem jönnek az eredmények. A versenyzés iránti imádatát az is jelzi, hogy egyre több sorozatot próbál ki: idén az Indy 500-on szerepelt, januárban pedig Daytonában is elindul egy 24 órás versenyen.

Zak Brown elárulta, hogy a McLaren pilótája szabadidejében is autóban ül, ha teheti: „Szeretem benne, mennyire versenyezni akar minden hétvégén. Sokan nem tudják, hogy a legtöbbször gokartozik, amikor nincs F1-es autóban.”

„Hatalmas tapasztalata van, rengeteget vezet, és néhányan kérdezték, mennyire koncentrált. Én azt mondanám, hogy száz százalékban a motorsportra fókuszál, és nem is csinál semmi mást. Ezt a dolgot Mario Andrettinél is felfedeztem, és nagyszerű dolog, hogy Fernandónak is hasonló a hozzáállása” - folytatta Alonso mentalitásával az amerikai üzletember.

 alonso-lenyugozi-brown-t-2017



A McLaren vezére egy példát is felhozott arra az LMP2-es tesztjükről, mennyire komolyan veszi a spanyol a versenyzést: „Amikor Spanyolországban teszteltünk, volt ott pár másik autónk, és megkérdeztem, ki akarja-e őket próbálni. Akkor azt mondta 'nem, most LMP2 módban vagyok', és ez nem azért volt, mert nem akarta velük menni. A következőt mondta: 'Azért vagyok itt, mert feladatom, küldetésem van, és nem akarom elrontani azzal, hogy más autókkal körözgetek'.”

„Minden alkalommal így megy versenyezni, és ha egyszer elkötelezi magát valami más iránt is, óvatos lesz, hogy ne menjen a motorsport rovására, bármi is lesz az” - zárta gondolatait Brown.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: