DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton: Ez volt az eddigi legkeményebb autóm

A 2017-es szezonra jellemző volt, hogy a Mercedes pilótái panaszkodnak a W08-asra. Nem sikerült könnyen vezethetőre ez a modell, és Hamilton is nehezen bírta rá a működésre.

A Mercedes vezetősége már többször hangsúlyozta, hogy 2018-ban nem egy „dívát” kell adniuk Hamiltonnak és Bottasnak. A brit pilóta az év elején, míg csapattársa a szezon több szakaszában szenvedett a Mercedes autójával. Bottasnak a szezon közbeni fejlesztések sem feküdtek igazán, a négyszeres bajnok viszont ráérzett a modellre.

Hamilton is az idei autót nevezné karrierje legnehezebb F1-es modelljének: „Ez az eddigi legkeményebb autóm.”

 „Volt néhány problémánk az évek alatt, és csak most eszméltünk rá, hogy ezzel kezdenünk kell valamit. Az új, szélesebb autó felnagyította a problémát. A gumik eltérő működése okozta leginkább a gondot, ezzel szenvedtünk a leginkább” - folytatta a brit azzal, hogy miért nehezítették meg a szabályváltozások a Mercedes dolgát. Az év első felében a Pirellik felmelegedésével küzdött a leginkább Hamilton és Bottas, különösen igaz volt ez az ultralágy gumikra.

 hamilton-ez-a-legkemenyebb-autom2017



A négyszeres világbajnok az előző autóira is visszaemlékezett: „2008 is nehéz volt, 2009 viszont borzalmas. Ez egy nagyszerű autó, de nagyon nehéz működésre bírni.”

Hamilton úgy gondolja, van mit javítani a W08-ason: „Idén arról beszéltek az emberek, hogy nekünk van a legjobb autónk, és nyilván jó volt, de van néhány alapvető probléma vele, amit próbáltam legyűrni. Szívesen emlékszem vissza ezekre a pillanatokra, mert képes voltam többet kihozni belőle, mint amire számítottunk, és ez pozitívum.”

„Gyakran rossz irányba megyünk a beállításokkal, ilyenkor pedig nem lehet az autóból kihozni azt a kis extrát. Az autó megértése engedte meg, hogy kihozzam belőle a maximumot, vagy még többet. Szerencsére azokból a versenyekből is, ahol szenvedtünk, jobban jöttünk ki, mint reméltük.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: