DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Leclerc nem tudja, mit várjon a Saubertől

Charles Leclerc 2018-tól már az F1 idei sereghajtó csapatánál fog szerepelni. A kérdés az, hogy a svájciak jövőre is a mezőny végén fognak-e kullogni. Erre próbált választ adni a mezőny újonca.

A fiatal pilóta 2017-ben brillírozott az F2-ben, így sokan kíváncsiak rá, mire lesz majd képes a 2018-as évadban. A monacói versenyző Marcus Ericsson csapattársaként bizonyíthat, aki egyébként az egyetlen nulla pontos pilóta volt a idei szezonban a mezőny állandó résztvevői közül. 

A svájciak mégis a svédet tartották meg, nem pedig Wehrleint, aki egy nyolcadik és egy tizedik hellyel 5 pontot szerzett 2017-ben. Érdekes lesz majd látni, mire megy majd a fiatal monacói pilóta Ericssonnal szemben.

 leclerc-az-elvarasokrol-2017



Leclercet arról kérdezték, mit vár el a 2018-as Saubertől: „Úgy gondolom, elég nehéz megmondani mielőtt beül az ember az autóba, és körbemegy a pályán. Igazából csak akkor derül ki minden.”

„Az alsóbb kategóriákban könnyebb elvárásokat és célokat megjósolni, de az F1-ben ez elég nehéz. Jóval nagyobb a különbség az autók között. Meg fogjuk látni az első teszt után. Mint általában, megpróbálom a lehető legtöbbet kihozni az autóból, még nehéz bármit is elvárni” - folytatta a magyarázattal az F2-es bajnok.

A Sauber szorosabb kapcsolatba került a Ferrarival, és ez Leclercnek is hozhat pozitívumokat: „Új erőforrásunk lesz, ennek nagy lépésnek kellene lennie. Remélhetőleg az autóval is fejlődünk majd, de az előrelépés mértéke attól is függ, javult-e a többi csapat. Erre is fény fog derülni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: