DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton el akarta kerülni a csapatutasítást

Lewis Hamilton célja a hungaroringi események után az volt, hogy ne kelljen kényszerbe hoznia csapatát, melyik pilótájukat részesítsék előnyben. A brit minden futamon Bottas legyőzésére koncentrált.

A két pilóta között a Magyar Nagydíj után még csekély volt a különbség, az azt követő futamokon azonban változott a helyzet. Lewis Hamilton folyamatosan a csapattársa előtt végzett, aki csak az utolsó három versenyhétvégén tudta megverni a britet, a szezonzárót ráadásul győzelemmel fejezte be.

Hamilton szerint a Mercedesnek is jót tett, amikor látták a helycserét pilótáik között: „Nagyszerű dolgot csináltunk a csapatért, aminek pozitív visszhangja volt. Nagyon tetszett mindenkinek, amikor visszaengedtem Valtterit, és negyedikként végeztem.”

 hamilton-el-akarta-kerulni-a-csapatutasitast-2017



A brit a Magyar Nagydíj hétvégéje után többször már nem akarta kellemetlen helyzetbe hozni a Mercedest: „Elmentem a futam utáni szünetre, és úgy éreztem, hogy 'sosem akarok olyan pozícióba kerülni, vagy a csapatot olyan helyzetbe hozni, hogy dönteniük kelljen: elsők vagy másodikak vagyunk.' Onnantól úgy éreztem, 'mostantól kezdve mindig elöl kell lennem' és akkor sosem lesz kérdés, hogy Valtterinek el kell-e engednie Lewist, vagy hasonló.”

„Most már biztos, hogy tanultam az év kezdetéből, és mindent alkalmaztam ebből a szezon második felében” - zárta gondolatait Hamilton, aki valóban ellentmondást nem tűrően vezetett a Magyar Nagydíj után, és ezzel a teljesítménnyel tudta megnyerni a 2017-es F1-es világbajnokságot: kilenc versenyből ötöt nyert meg, kétszer lett második, egyszer negyedik és kilencedik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: