DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sebastian Vettel TOP 10-es listája

A négyszeres világbajnok német versenyző sem úszta meg a kérdést, kit tart a Formula-1 jelenlegi versenyzői közül a tíz legjobbnak. Néhány meglepetéssel azért szolgált ilyen téren Vettel.

Sebastian Vettel közel állt ahhoz, hogy egy Ferrari volánja mögött is világbajnok legyen, ám az őszi, ázsiai túrán ő maga és az olasz istálló is hibázott több ízben is, így végül maradt az ezüst, amit azért nagy csatában sikerült megszereznie Valtteri Bottas előtt, ezzel megtörve némileg a Mercedes elmúlt évekbeli tökéletes hegemóniáját.

„A végén nem voltunk elég gyorsak, ez a kiesésekben, illetve a sebességkülönbségek terén is kijött. A Mercedes jóval több pontot gyűjtött nálunk, az egyéniben pedig Lewis Hamilton volt a jobb. A végén a szerencse is hiányzott. Gondoljunk csak a sanghaji, illetve a barcelonai virtuális biztonsági autós időszakra, mindkettő szerencsétlenül jött ki nekünk” – nyilatkozta a rutinos német pilóta.

Vettel jövőre szeretne sok ilyen képet visszanézni a mezőnyről


„A jövő évre az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a még mindig meglevő kis hátrányunkat eltüntessük, ezzel az élre kerüljünk. A célom egyértelműen az ötödik világbajnoki cím megszerzése, a Ferrarival szeretnék világbajnok lenni, ezért írtam alá három évvel ezelőtt Maranellóban” – tűzte ki a fő célt maga elé Vettel.

„Hogy a jelenlegi mezőnyből ki a tíz legjobb versenyző? Kezdjük először a három nagycsapattal, ez máris hat pilótát foglal magában” – kezdte elemzését Vettel, aki nyilván saját magát is ide sorolja az elmondottak alapján, ahogy Hamiltont, Bottast, Ricciardót, Raikkönent és Verstappent is. És még? „Van még egy nagyszerű Fernando Alonsónk is, Pascal Wehrleint, Nico Hülkenberget és Esteban Ocont tenném még mindenképpen a listára” – folytatta a felsorolást Vettel.

Nem meglepő módon, másik két honfitársát is a legjobb tízbe helyezte a négyszeres világbajnok, bár a sors iróniája, hogy könnyen lehet, hogy Pascal Wehrleinnak így sem jut hely jövőre egyetlen csapatnál sem, miután a Saubernél hivatalosan is elvesztette versenyzői ülését a múlt héti bejelentéssel.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: